Diari Més

Forcadell sortirà cinc dies a fer voluntariat després del seu trasllat a Wad Ras

L'expresidenta va canviar dilluns la presó Mas d'Enric del Catllar per la de Barcelona

Imatge d'arxiu de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell sortint caminant de la presó de Mas d'Enric.

Forcadell ingressa a la presó de dones de Barcelona després de demanar el trasllat per motius familiarsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresidenta de Parlament Carme Forcadell sortirà cinc dies a la setmana durant dotze hores per jornada per a dur a terme tasques de voluntariat en una nova entitat, després del seu trasllat des de la presó Mas d'Enric del Catllar a la de Wad Ras de Barcelona.

Segons ha informat el Departament de Justícia, les sortides de Forcadell s'emmarquen en el nou 100.2 que ha dissenyat la presó de Wad Ras per a la reclusa, ja que el voluntariat que feia fins ara des de Mas d'Enric era impossible de dur a terme una vegada va ser internada a la presó barcelonina.

Forcadell, que mentre romania reclosa a Mas d'Enric sortia tres dies a la setmana durant dotze hores per fer voluntariat i cuidar la seva mare anciana, compta des d'ara amb un nou 100.2 que li permet estar fora de presó cinc dies setmanals.

Forcadell va ser traslladada el passat dilluns a Wad Ras, després que la pròpia reclusa ho sol·licités per raons de vinculació familiar i ho aprovés la secretaria de Mesures Penals de la Generalitat.

L'expresidenta de Parlament tenia avalat el 100.2 que li va concedir Mas d'Enric pel jutge de vigilància penitenciària de Lleida, però pendent que ho confirmés el Tribunal Suprem, a què el magistrat va remetre el recurs d'apel·lació que la Fiscalia havia presentat contra la seva decisió.

En deixar en mans del Suprem el recurs, el magistrat de Lleida -competent per resoldre qüestions que afecten la presó de Tarragona-es desmarcava així de la resta de jutges de vigilància i de la pròpia Fiscalia, que entenen que, a diferència de la classificació penitenciària, en el cas del 100.2 són les audiències provincials i no el tribunal sentenciador les que tenen l'última paraula.

El trasllat de Forcadell li permet ara eludir el control del jutge de Lleida, ja que per competència territorial seran els jutges de vigilància penitenciària de Barcelona els que hauran de decidir si avalen el nou 100.2 autoritzat per Wad Ras.

tracking