Diari Més

El sistema sanitari espanyol està preparat per un possible rebrot de coronavirus

En cas de rebrot el sistema podria activar els plans de contingència en menys cinc dies

Una professional sanitària agafa una mostra per fer una prova de coronavirus a l'Hospital Clínic.

262 noves morts per coronavirus a Catalunya eleven la xifra de víctimes a 1.672ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dijous que el sistema sanitari té els recursos suficients per a fer front a un possible rebrot de coronavirus i activar els plans de contingència en un curt període de temps, no superior a cinc dies.

Així ho ha assenyalat durant la seva compareixença a la Comissió de Reconstrucció del Congrés dels Diputats, en la qual ha advertit que encara que l'evolució epidemiològica és bona, «noabaixemla guàrdia».

«Treballem perquè, si fos necessari, els serveis de salut puguin posar en marca els seus Plans de Contingència i reactivar, de manera ràpida, totes les seves capacitats sanitàries replegades», ha detallat el ministre.

En aquest sentit, ha explicat que un dels indicadors que s'ha tingut molt en compte en el procés de desescalada perquè les comunitats poguessin anar avançant de fase era tenir els recursos suficients per a fer front a un possible brot i poder activar els plans de contingència en un curt període de temps, «un màxim de cinc dies», ha apuntat.

El ministre ha apuntat que una de les coses que s'hanaprèsde la crisi sanitària ha estat la importància d'augmentar «l'adaptabilitat i la rapidesa de resposta del sistema».

Per això, Illa ha subratllat que serà necessari mantenir actualitzats els procediments de resposta ràpida i coordinada en tots els nivells de govern per fer front a un possible rebrot de la malaltia.

El titular de Sanitat ha reconegut que el «preocupen molt» els brots que s'han detectat en alguns punts concrets d'Espanya, encara que ha valorat que tots s'han detectat precoçment i s'ha actuatràpidament, però «cal conscienciar a la ciutadania queelvirus està aquí».

«Els brots poden venir i els veiem a tots els països que han patit la pandèmia», però ara la societat està més conscienciada i els sanitaris més preparats que el mes de febrer, per la qual cosa Illa ha considerat que, en cas d'una segona onada, «aquesta seria més benigna».

tracking