Diari Més

El coronavirus ha matat a més persones als EUA que la Primera Guerra Mundial

El coronavirus ha contagiat a més de 2,1 milions de persones

El balanç provisional de morts per coronavirus ha superat ja la cota més baixa de les estimacions inicials de la Casa Blanca.

El coronavirus ha matat a més persones als EUA que la Primera Guerra MundialEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb 116.526 morts per coronavirus, el nombre de víctimes mortals de la malaltia als Estats Units va superar aquest dimarts el balanç de 116.516 soldats estatunidencs morts durant la Primera Guerra Mundial (1914-1918).

Poc després de les 18.00GMTde dimarts, elnombrede morts va arribar als 116.526, la qual cosa suposa més un quart del total de decessos a tot el món, que ja arriba a 438.399, segons les dades recopilades per la Universitat Johns Hopkins.

En la Primera Guerra Mundial, 116.516 soldats estatunidencs van morir mentre que 320.000 van ser ferits o van emmalaltir, segons una enciclopèdia sobre el conflicte que ha estat elaborada per diversos centres de recerca de tot el món, incloses les universitats de Birmingham (Regne Unit) i Colorado (EUA).

D'acord amb aquesta font, 53.402 soldats estatunidencs van perdre la vida en combat i 63.114 van morir per malalties, en la seva majoria per la pandèmia de grip de 1918.

Actualment, als EUA el coronavirus ha contagiat a més de 2,1 milions de persones i està colpejant amb més força a estats que, quan va començar la pandèmia, a penes havien patit els seus impactes, d'acord amb la Universitat Johns Hopkins.

En concret, en lesúltimes setmanesla xifres de nous casos s'ha tornat a disparar en més d'un terç dels 50 estats del país: Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Califòrnia, Florida, Geòrgia, Louisiana, Missouri, Montana, Nevada, Carolina del Nord i del Sud, Oklahoma, Oregon, Dakota del Sud, Texas, Tennessee, Utah, Vermont i Washington.

Per exemple, els nous contagis a Florida en les últimes 24 hores van arribar aquest dimarts a 2.783, una nova xifra rècord que ha refermat la preocupació entre les autoritats locals.

El balanç provisional de morts per coronavirus -116.526- ha superat ja la cota més baixa de les estimacions inicials de la Casa Blanca, que va projectar en el millor dels casos entre 100.000 i 240.000 morts a causa de la pandèmia.

El president estatunidenc, Donald Trump, va rebaixar aquestes estimacions i es va mostrar confiat que la xifra final estaria més aviat entre els 50.000 i els 60.000 morts, encara que en els seus últims càlculs va augurar fins a 110.000 morts, una xifra que també s'ha superat.

Per part seva, l'Institut de Mètriques i Avaluacions de Salut (IHME) de la Universitat de Washington, en els models de predicció de la qual de l'evolució de la pandèmia es fixa sovint la Casa Blanca, calcula que els Estats Units arribarà al mes d'octubre havent superat els 200.000 morts.

tracking