Diari Més

Xina aïlla Pequín després d'un nou rebrot per Covid-19

Des del dijous s'han confirmat 137 casos, la majoria vinculats a un focus en un mercat de productes frescos

Una persona de seguretat vigila un complex residencial tancat prop del mercat de Yuquandong, al districte de Haidian, Pequín.

Xina aïlla Pequín després d'un nou rebrot per Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pequín torna ha ser focus de la pandèmia pel Covid-19. El passat dijous es va detectar un nou focus amb 106 contagiats en un mercat de productes frescos a Xinfadi. La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha informat aquest dimecres de 44 nous casos, 11 d'ells procedents de l'exterior i 33 a nivell local, dels quals 31 es van registrar a Pequín.

La sotssecretària general del govern municipal pequinès, ChenBei, va anunciar el dimarts que la ciutat passa del tercer al segon nivell d'emergència, amb el que, entre altres mesures, les comunitats de veïns tornaran a comprovar la identitat i l'estat de salut dels residents i a prendre'ls la temperatura.

Aquest confinament parcial implica la suspensió de totes les classes presencials en educació primària, secundària i superior, i s'aconsella als residents que treballin des del domicili, mentre que les comunitats en àrees de risc «alt» -per exemple, amb casos confirmats- quedaran segellades i no es permetrà que ningú surti d'elles.

També tanquen els mercats subterranis, mentre que biblioteques, museus i parcs obriran durant un temps limitat i amb un aforament no superior al 30% de la seva capacitat.

Se suspenen així mateix els vols interprovincials i queden prohibits els viatges en gruptransprovinciales, va anunciar Chen, qui va explicar que «la situació a Pequín continua sent greu».

La funcionària va afegir que les persones que resideixen en àrees en risc «mig-alt» i el personal relacionat amb el mercat majorista tenen prohibit abandonar Pequín de moment.

Més de 250 casos «actius» a la Xina

A més dels 31 casos detectats a la capital, la Xina ha registrat altres dos contagis a nivell local: un a la província septentrional deHebei, veïna de Pequín, i l'altre en l'oriental de Zhejiang.

D'altra banda, dels 11 casos «importats», 10 es van detectar a la província occidental deGansui l'altre al suroccidentaldeSichuan.

La comissió nacional sanitària xinesa no ha informat de cap nova mort en tot el país i ha assenyalat que s'han afegit dos casos greus, que han estat donats d'alta dos pacients i que 116 contactes pròxims han estat alliberats d'observació mèdica.

El total de casos confirmats que romanen ara actius a la Xina és de 252, set d'ells en estat greu, d'entre els 83.265 contagis comptabilitzats des del començament de la pandèmia, que ha causat 4.634 morts.

Respecte als casos asimptomàtics, que la Xina no comptabilitza com a casos confirmats, s'han registrat 11 nous contagis, 4 d'ells importats de l'estranger.

A Pequín s'han comptabilitzat aquest dimarts sis noves infeccions asimptomàtiques i tres casos sospitosos, segons la comissió. Encara romanen 106 casos d'aquest tipus sota observació mèdica -12 a Pequín-, 62 d'ells procedents de l'exterior.

A la regió semiautònoma d'Hong Kong s'han registrat fins al moment 1.112 contagis que van produir quatre defuncions, mentre que a Taiwan s'han comptabilitzat 445 casos que han causat set morts.

tracking