Diari Més

Una residència d'avis va demanar autorització perquè els residents morissin al centre

Dels 69 morts, 9 van fer-ho a l'hospital i, els 60 restants, al centre

Una imatge d'arxiu d'una residència

Sis morts per coronavirus en una residència d'avis de CapelladesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència DomusVi Mirasierra va sol·licitar autorització a les famílies perquè els ancians morissin en el centre en les «millors condicions possibles» davant la impossibilitat de fer trasllats hospitalaris per la saturació generada per la crisi del coronavirus.

En una inspecció realitzada per la Policia Municipal de Madrid el passat 23 d'abril, els agents van certificar que dels 69 residents del centre morts, 9 van morir a l'hospital mentre que 60 van perdre la vida a la residència, fet «provocat per la no admissió de derivacions d'aquests pacients a l'hospital de referència», segons revela aquest dimarts infoLibre.

La directora del centre va dir als agents municipals que «va tenir acumulació de morts en el centre» i en el seu informe adverteixen que en la residència hi ha algun treballador «sense l'equip necessari» amb el «consegüent risc de contagi».

En l'acta, els policies recullen que la directora s'«enfonsa en diverses ocasions» manifestant que necessita «suport psicològic» i expressa l'«absolut abandonament» que han patit per part de les institucions.

Fonts de l'empresa DomuVi expliquen que quan el final d'una vida és «irreversible» la direcció del centre sempre ha comunicat a les famílies la situació i ha demanat la seva autorització perquè l'ancià mori en les «millors condicions possibles a la residència».

No obstant això, subratllen que aquest és un procediment habitual i anterior a l'aparició del coronavirus i la crisi sanitària.

Aquesta circumstància es va donar amb sis residents del centre a Mirasierra, als quals els familiars van autoritzar el seu no desplaçament.

No obstant això, en el que fa referència als altres 54 morts, «es va demanar reiteradament als serveis sanitaris» que els poguessin atendre hospitalàriament i, davant la situació d'emergència sanitària i la saturació de les UCI, «no va ser possible el trasllat».

L'empresa ha lamentat «profundament» aquestes defuncions i remarca que «en molts moments de la crisi» van sentir «impotència» davant les dificultats per a traslladar als seus majors als hospitals corresponents.

tracking