Diari Més

Més de 650 treballadors d'un escorxador a Alemanya donen positiu per COVID-19

El districte de Gütersloh ha decretat el tancament d'escoles i guarderies

Merkel en una imatge d'arxiu

Alemanya tancarà dilluns les seves fronteres amb França, Àustria, Dinamarca, Luxemburg i Suïssa pel coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra d'infectats per coronavirus entre els treballadors d'un escorxador a la ciutat alemanya deGütersloh, a l'oest del país, supera els 650 positius aquest dimecres a la tarda, motiu pel qual s'ha declarat l'alarma i ha portat al districte a decretar el tancament d'escoles i guarderies.

Segons informa un portaveu del districte a mitjans alemanys, dels 983 tests realitzats fins al moment han donat positiu 657, encara que no es descarta que el número pugui augmentar, ja que a les instal·lacions de l'empresa càrniaTönnieshan treballat fins a 7.000 persones en els últims temps.

Tönniesha anunciat aquesta tarda el tancament total de la planta per evitar noves infeccions, mentre que els treballadors contagiats i les persones amb les quals han estat en contacte -tant companys de treball com familiars- hauran de guardar quarantena, segons ha estat decretat.

A més, d'acord amb el cap de districteSven-GeorgAdenauer, tots els col·legis i guarderies tancaran, encara que no es produirà un confinament generalitzat, segons ha afirmat en una roda de premsa a primera hora de la tarda, quan el nombre de positius encara es xifrava entorn els 400.

«Preparats per reaccionar»

En una intervenció al final d'una reunió amb els caps dels diferents estats federats,la cancellerAngela Merkel va dir que el districte ha pres ràpidament i sense dubtar mesures com el tancament de les escoles.

«Aquesta és l'estratègia que plantegem perquè el virus no s'estengui més: estar preparats per a reaccionar sempre, perquè podem tenir un esdeveniment infecciós incontrolat en qualsevol moment», ha declarat la mandatària, subratllant que «no es pot repetir prou» que l'important que és la distància de seguretat.

D'acord amb informacions del canal de televisióNTV, molts dels empleats de la planta càrnia deGüterslohprocedeixen de l'est d'Europa i estan allotjats en instal·lacions comunals, encara que la cadena també indica que segons estudis científics el virus es transmet amb més facilitat en entorns refrigerats.

No es tracta del primer brot d'aquestes característiques en un escorxador alemany; el 8 de maig una planta en la localitat deCoesfeld(oest del país) va tancar després de detectar 129 casos de COVID-19.

La pandèmia ha posat de manifest la dificultat de complir les mesures de distància i higiene en el context de les condicions laborals existents en el sector carni, la qual cosa el mes passat va portar al govern a anunciar una reforma estructural del gremi, caracteritzat per la mà d'obra temporal i immigrant.

tracking