Diari Més

Madrid proposa que els turistes que arribin en avió rebin un SMS informatiu sobre la Covid-19

El 21 de juny Espanya obrirà les seves fronteres amb els països de l'espai Schengen, excepte Portugal

Les crítiques no només s'han produït des del CSIF, també s'han estès al col·lectiu animalista.

Aena prohibeix alimentar els 400 animals abandonats a l'aeroport de BarajasCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid ha proposat al Ministeri de Sanitat que realitzi les gestions oportunes perquè els turistes que arribin a l'aeroport de Madrid Barajas-Adolfo Suárez rebin en el seu telèfon mòbil un missatge de benvinguda a la ciutat.

En el missatge, que seria en l'idioma del turista o en tot cas en anglès o francès, se'ls informaria del telèfon d'atenció que han d'utilitzar en cas que presentin símptomes compatibles amb COVID-19 durant la seva estada a la regió, el 900 102 112.

El conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha remès una carta al ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la qual l'insta a adoptar mesures específiques durant la represa del servei aeri comercial.

Aquestes peticions s'emmarquen en la sol·licitud que ha reiterat aquest diumenge la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, al Govern sobre la necessitat d'ultimar un pla en l'aeroport, tenint en compte que el 21 de juny Espanya obrirà les seves fronteres amb els països de l'espai Schengen, excepte Portugal, que ha demanat que sigui l'1 de juliol.

En la seva missiva, el conseller madrileny proposa que en el missatge que rebi el turista a través del seu operador telefònic, per una app, o sistema similar, l'informin «que davant de possibles símptomes contacti amb el servei de salut» de la Comunitat de Madrid, i alhora arribi directament a un servidor com una base de dades, la informació de contacte del turista, inclòs el telèfon i la llengua de comunicació, precisa en una nota el Govern regional.

tracking