Diari Més

Política

Sánchez assegura que no tindrà «cap problema» per celebrar la taula de diàleg el juliol

El president del govern espanyol demana «patriotisme» als partits per donar suport al pla europeu de reconstrucció

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença després de la reunió amb els presidents de les comunitats

Sánchez assegura que no tindrà «cap problema» per celebrar la taula de diàleg el juliolACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest diumenge que no tindrà «cap problema» perquè se celebri la taula de diàleg entre governs el mes de juliol. En roda de premsa, Sánchez ha dit que si es pot celebrar la trobada entre el Govern i l'executiu espanyol significarà que l'emergència sanitària està «definitivament superada». Sobre la demanda del president de la Generalitat, Quim Torra, que Lleida i Barcelona passin a la fase tres, ha dit que estarà d'acord amb la decisió que prenguin les autoritats sanitàries. D'altra banda, ha demanat a tots els partits «patriotisme», «responsabilitat» i «alçada de mires» per donar suport a la proposta de la UE per sortir de la crisi de la covid-19.
Sánchez ha constatat que la recuperació serà «més ràpida» amb unitat política a l'Estat i que això també succeeix en l'àmbit europeu. Ha recordat que la Comissió Europea ha plantejat un fons de reconstrucció i recuperació europea que compta amb 750.000 MEUR. «Estan destinats a reactivar les economies més afectades i a prestar suport a treballadors, autònoms, PIMES, sistemes sanitaris i els sectors més afectats», ha manifestat.

Ha avisat però que la proposta, tot i tenir suport «molt ampli», no està encara aprovada perquè es troba amb «reticències» d'alguns països. Per això, ha demanat que els partits espanyols donin suport activament a la proposta dins les famílies polítiques respectives a la UE. «Ningú pot somiar amb treure un benefici danyant els interessos d'Espanya i del conjunt dels ciutadans», ha dit. «Demano responsabilitat, altura de mires i, sobretot, patriotisme», ha conclòs durant la roda de premsa.

tracking