Diari Més

El brot de COVID-19 a Girona afecta a 20 treballadors de l'empresa càrnica Noel

Una vintena de treballadors de Noel Alimentària, infectats pel virus amb símptomes lleus o sense simptomatologia

Imatge de les instal·lacions de Noel

El brot de COVID-19 a Girona s'ha produït en Noel: de nou, una empresa càrniaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de COVID-19 que ha tingut lloc a la Garrotxa, Girona, i que afecta 31 persones, s'ha deixat notar també a NoelAlimentària, segons ha reconegut l'empresa. 20 dels infectats formen part de la seva plantilla de treballadors i «no presenten cap símptoma o presenten una simptomatologia lleu», tal com la companyia càrnica sosté en un comunicat.

La vintena d'empleats afectats es troba aïllada en els seus domicilis per a evitar la propagació del virus, seguint els protocols marcats pelDepartamentdeSalut. Segons informa l'empresa, la conselleria li va notificar tres casos positius diagnosticats entre els seus treballadors, per la qual cosaNoelva dur a terme provesPCRa 93 companys vinculats als afectats. D'ells, nou van donar positiu i els vuit restants van ser notificats posteriorment per la Generalitat.

Precisament, laAgènciadeSalutPública continua investigant i seguint de prop el brot que, de moment, «està controlat». El primer treballador va començar a manifestar símptomes el 27 de maig, mentre que la data d'inici de símptomes dels seus contactes es va donar lloc entre el 3 i el 10 de juny.

De nou, en una empresa càrnica

Noeldefensa la seva «política activa de detecció de casos» i sosté haver realitzat més de 800 test, per la qual cosa conclou que «no li consta que hi hagi cap persona més afectada de COVID-19 que estigui treballant» en les seves instal·lacions». També destaca els seus «estrictes protocols i mesures de prevenció i higiene» per a garantir la salut de la seva plantilla de 1.720 empleats.

Encara així, una vegada més, una empresa de tranformació de productes càrnics torna a ser afectada per un brot de coronavirus. D'igual manera a Lleida un brot a una indústria agroalimentària va fer que la seva regió sanitària romangués més temps en fase 2.

Precisament, aquestes reuneixen moltes de les condicions que eleven el risc de contreure'l: són espais amb una alta concentració de treballadors i en els quals es duu a terme un treball intens i a baixes temperatures, entre altres factors que faciliten la transmissió del virus.

tracking