Diari Més

Salut es prepara per a un rebrot a l'octubre que podria allargar-se fins a abril de 2021

La consellera Vergés adverteix que «el virus continua circulant i tindrem esglais durant un temps»

Imatge de la platja de la Barceloneta

Salut es prepara per a un rebrot a l'octubre que podria allargar-se fins a abril de 2021efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElDepartamentdeSalutde Catalunya es prepara per a un rebrot de coronavirus a partir del pròxim mes d'octubre i baralla, com el pitjor dels escenaris, que el pic màxim de la pandèmia en aquesta nova fase s'allargui fins a abril de l'any que ve.

Així consta en un document tècnic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que aquest dissabte publica TV3, sobre les perspectives d'evolució de la pandèmia de coronavirus en els pròxims mesos.

Segons aquest document, elDepartamentdeSalutja s'està preparant per a un possible rebrot de la pandèmia que podria iniciar-se el mes vinent d'octubre i aconseguiria el seu pic màxim entre finals d'enguany i inicis del qual ve.

Com el pitjor dels escenaris possibles, el document delSEMplanteja que aquest nou rebrot s'allargui, en el seu pic màxim, fins al 15 d'abril de 2021, encara que seria d'intensitat menor que l'actual.

Davant tal escenari, i segons ha pogut saber La Vanguardia, alguns hospitals com l'HospitalParcTaulíde Sabadell o l'HospitalClínici l'Hospital deSantPau, a Barcelona, estan demanant al personal sanitari que eviti sol·licitar vacances a partir del mes de setembre.

Vergés demana extremar les precaucions i «vigilar el nombre de contactes amb el qual ens exposem»

Per part seva, la consellera deSalut, Alba Vergés, ha apuntat aquest dissabte en declaracions a Catalunya Ràdio ha advertit que «el virus continua circulant i tindrem esglais durant un temps», i ha demanat extremar les precaucions i «vigilar el nombre de contactes amb el qual ens exposem».

Vergés ha criticat el decret de ‘nova normalitat’ que està preparant el Govern una vegada finalitzat l'estat d'alarma a partir del 21 de juny. «Crec que són ganes d'intervenir, de posar el coll i de no acceptar que les competències són d'uns altres», ha valorat. «Demanaria al Govern que s'ocupi de les seves pròpies competències. La voluntat d'intervenció la veig moltíssim en aquest reial decret», ha afegit.

Paral·lelament, Vergés ha obert la porta al fet que Barcelona i Lleida puguin passar a fase 3 abans del 22 de juny. «Seria possible si veiem que és una proposta lògica a l'evolució de l'epidèmia. Ho haurem de valorar».

tracking