Diari Més

Política

El grup de Junts a la Diputació de Tarragona presenta el Pla Especial Covid-19als grups municipals

Els diputats i diputades de Junts han detallat els ajuts que la institució posarà a disposició dels ajuntaments, entitats socials i del sector turístic

Imatge de la reunió telemàtica

El grup de Junts a la Diputació de Tarragona presenta el Pla Especial Covid-19 als grups municipalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte al matí han tingut lloc una sèrie de reunions telemàtiques que han aplegat més de 70 càrrecs electes, entre alcaldes, alcaldesses i caps de llista de Junts per Catalunya de la demarcació. A les trobades comarcals s’han detallat les mesures que preveu el Pla Especial Covid-19.

El vicepresident de la Diputació, Quim Nin; el president del Grup Junts, Joan Josep Garcia; i la vicepresidenta de la Diputació, Meritxell Roigé, han detallat les línies mestres dels ajuts que es posaran a disposició dels municipis i del sector turístic.

La modificació del pressupost, que es va aprovar al ple de la Diputació ahir divendres, preveu 10,4 milions d’euros per fer front a l’emergència social i econòmica. D’aquests recursos, més de 8 milions d’euros es destinaran als ajuntaments per contribuir a finançar despeses relacionades amb la Covid-19 i amb la reactivació econòmica.

Les principals mesures recollides al pla són la posada en marxa de línies d’ajut en concepte de Salut Pública, ajuts per les activitats educatives, culturals i esportives, així com la posada en marxa d’una sèrie de plans d’ocupació. A més, els ajuntaments podran accedir a ajuts per realitzar accions de promoció turística i de productes de proximitat.

A més, la Diputació, a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC), injectarà un milió d’euros al Tercer Sector. El diputat responsable d’aquesta àrea, Joan Josep Garcia, ha destacat l’esforç que s’ha fet per poder lliurar recursos a entitats com el Banc d’Aliments, Càritas, Creu Roja, entre altres.

El vicepresident Quim Nin, responsable de l’àrea d’hisenda de la Diputació, ha exposat els imports de la modificació de pressupost i ha apuntat els criteris que se seguiran en les assignacions que es preveuen en algunes de les noves línies d’ajuts que s’activaran properament.

Meritxell Roigé, presidenta del Patronat de Turisme, ha presentat la campanya de promoció de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. També ha detallat les línies d’ajut adreçades al sector del turisme i l’hostaleria. I ha destacat els increments importants de partides pressupostàries que permetran incrementar actuacions de promoció dels municipis.

Per la seva banda, la diputada responsable del Pla d’Acció Municipal (PAM), Marta Blanch, ha repassat els detalls d’aquest important ajut, que els ajuntaments tenen per fer inversions i finançar despeses. Ha recordat que el termini per sol·licitar-lo finalitza el 30 de juny. Els diputats Marc Ayala, Carles Pellicer, Pere Granados i Pere Segura també han participat a les reunions comarcals i han exposat diferents actuacions que s’estan tirant endavant des de les seves àrees de responsabilitats.

Els caps de llista, alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès que han participat a les reunions, han agraït la informació rebuda i el fet de poder participar i resoldre els dubtes.

tracking