Diari Més

Estat d'alarma

El BOE publica el reial decret de l'última pròrroga de l'estat d'alarma

Consulta les novetats publicades a l'últim BOE

Imatge de la plaça de la Font del dilluns de la setmana passada, on es farà la protesta.

Els bars de Tarragona protestaran contra l'horari de tancament de les terrassesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Boletín Oficial del Estado (BOE) publica en la seva edició d'aquest dissabte la pròrroga de l'estat d'alarma en la qual es preveu una major participació de la comunitats autònomes i els presidents de les quals seran, segons el reial decret, «l'autoritat competent delegada» en els territoris que es trobin en la fase 3.

En l'article 6 es publica que «l'autoritat competent delegada per a l'exercici de les funcions derivades de l'estat d'alarma, a més del Ministre de Sanitat, sota la superior direcció del President del Govern i conformement al principi de cooperació amb les comunitats autònomes, serà qui ostenti la Presidència de la comunitat autònoma».

«Això serà l'autoritat competent delegada, amb caràcter exclusiu, per a l'adopció, supressió, modulació i execució de les mesures corresponents a la fase III del Pla de desescalada, en exercici de les seves competències, excepte per a les mesures vinculades a la llibertat de circulació que excedeixin l'àmbit de la unitat territorial determinada per a cada comunitat autònoma a l'efecte del procés de desescalada», agrega.

«A més, es preveu que siguin les pròpies comunitats autònomes les que puguin decidir, conformement a criteris sanitaris i epidemiològics, la superació de la fase III en les diferents províncies, illes o unitats territorials de la seva comunitat, a l'efecte del que es preveu en l'article 5 d'aquest reial decret», assenyala el BOE.

El ministre de Sanitat, SalvadorIlla, va assenyalar el divendres que entre les facultats dels presidents autonòmics «està la de decidir quan acaba l'estat d'alarma en la seva comunitat i comença la nova normalitat», i va ressaltar que aquesta decisió hauria de prendre's sempre que l'aconsellin les dades epidemiològiques.

El Butlletí que regula l'última pròrroga de l'estat d'alarma per la COVID-19 manté que «les administracions educatives competents podran disposar la flexibilització de les mesures de contenció i la represa de les activitats presencials en l'àmbit educatiu no universitari i de la formació, sempre que s'acordi la progressió a fase II o posterior en un determinat àmbit territorial conformement a les previsions d'aquest reial decret».

«En tot cas, durant aquest període, les activitats educatives podran mantenir-se a través de les modalitats a distància i «on line», sempre que resulti possible», publica el BOE.

La pròrroga establerta en aquest reial decret s'estendrà des de les 00.00 hores del 7 de juny de 2020 fins a les 00.00 hores del 21 de juny de 2020, i se sotmetrà a les mateixes condicions establertes en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, i en les disposicions que ho modifiquen, apliquen i desenvolupen, sense perjudici del que s'estableix en els articles següents.

tracking