Diari Més

Solidaritat

Voluntaris d'Open Arms fan 20.000 tests de covid-19 en residències durant la pandèmia

Diversos equips itinerants han ajudat a fer més de 350 trasllats de persones infectades

La tr

Open Arms convoca una protesta per dissabte a TarragonaProactiva Open Arms

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Voluntaris d'Open Arms han fet des del 30 de març més de 20.000 tests de covid-19 en residències de gent gran i centres de col·lectius vulnerables a Catalunya. Diversos equips itinerants han ajudat a fer més de 350 trasllats de persones infectades des de residències a centres sanitaris i col·laboren en l'entrega de material de protecció sanitària a persones en quarantena o situació de vulnerabilitat a Barcelona. També han treballat en la recollida de mostres en el marc de l'assaig clínic liderat per Oriol Mitjà per trobar un tractament que disminueixi la càrrega viral i els seus contactes.
Així doncs, per a l'assaig de Mitjà s'han fet 2.567 proves en 144 intervencions de persones grans i punts fixes. A més, en col·laboració amb l'Institut Català de la Salut, els voluntaris d'Open Arms han fet 19.930 PCR i 120 tests ràpids en residències, majoritàriament a l'àrea metropolitana nord i a la regió sanitària de Girona.

A més, l'entitat ha col·laborat amb l'Ajuntament de Barcelona en el trasllat de persones positives de residències a centres sanitaris o medicalitzats. Els voluntaris han ajudat a traslladar 369 persones durant abril i maig. També reparteixen material sanitari i de protecció a persones en quarantena i també a gent que dorm al carrer.

tracking