Diari Més

Consum

Els gossos deixaran de ser comestibles a la Xina

Humane Society International calcula que cada any es maten 10 milions de gossos i 4 milions de gats per al seu consum

La decisió ha estat impulsada per les autoritats després que es relacionés el consum d'animals exòtics amb l'inici de la pandèmia de la COVID-19.

Els gossos deixaran de ser comestibles a la XinaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Agricultura de la Xina ha anunciat aquest dijous que els gossos han deixat de ser considerats bestiar i que, per tant, es prohibeix la seva cria en granges per al seu consum humà, una decisió celebrada per les organitzacionsanimalistes.

El Ministeri ha publicat el conegut com a 'Catàleg de recursos genètics de bestiar i ocells de corral', que estableix per primera vegada una llista de 33 espècies que poden ser criades al país, prohibint així a les no esmentades.

La redacció d'aquest llistat va ser impulsada per les autoritats després que es relacionés el consum d'animals exòtics i salvatges en un mercat de Wuhan amb l'inici de la pandèmia de la COVID-19, ja que es creu que el coronavirus va poder passar d'allí als humans a través d'aquestes criatures.

Entre les espècies permeses també figuren quatre d'«especials» que encara es poden criar tot i que no per a ser consumides: el visó, la guineu àrtica, la guineu platejada i eltanuki(conegut també com a gos ós rentador o ós rentador japonès).

En les seves explicacions, el Ministeri dedica un epígraf complet a la decisió d'excloure els gossos del llistat, ja que la seva carn continua sent consumida -encara que de manera minoritària- en algunes parts del país.

«La (Organització de l'ONU per a l'Alimentació i l'Agricultura) FAO no inclou als gossos entre el bestiar en les seves estadístiques. Amb el pas del temps, les idees de la gent sobre el civisme i els hàbitsalimentarishan anat canviant constantment, ialguns costumstradicionals sobre els gossos també canviaran», indica el comunicat.

El Ministeri agrega que «avui en dia, els gossos tenen altres usos, reflectits en les funcions d'animal de companyia, d'ajuda policial en rescats i cerca o tasques d'acompanyament i guia per als invidents, i tenen una relació més propera amb els éssers humans».

Segons el document, durant el procés de recepció de sol·licituds i opinions establert per les autoritats, la majoria de persones que es van pronunciar sobre aquest tema davant el Ministeri consideraven que els gossos no havien de ser inclosos en el llistat de bestiar.

Un «pas monumental en la direcció correcta»

L'organització animalista Persones pel Tracte Ètic dels Animals (PETA) ha qualificat la decisió de «pas monumental en la direcció correcta», encara que reclama que les quatre espècies «especials» anteriorment citades siguin excloses també del Catàleg.

Així mateix, reclamen al Govern xinès que «faci més per tal de fer front als abusos més bàsics contra els animals a la Xina,incloent-hila promulgació de les seves primeres lleis de benestar animal».

Per altra banda, el col·lectiuHumaneSocietyInternationalconsidera que aquesta iniciativa significaria «un gir d'importància crucial en els desitjos de la Xina de posar fi al comerç de gossos i gats, pel qual milions d'animals continuen patint cada any».

Aquesta associació recorda que el festival deYulin, conegut per centrar-se en la carn d'aquests animals, té previst celebrar la seva edició d'enguany en tres setmanes, i espera que, després de la decisió del Ministeri d'Agricultura, finalment no pugui dur-se a terme.

Segons les estimacions d'aquesta organització, cada any es maten 10 milions de gossos i 4 milions de gats per al seu consum a la Xina.

No obstant això, malgrat els estereotips, la ingesta d'aquests animals no és habitual a la Xina i cada vegada, especialment entre la població més jove, hi ha més oposició social al fet que es permeti fer-ho.

Després que es relacionés la suposada venda d'animals salvatges al mercat de Wuhan on es creu que va sorgir el brot de la COVID-19, molts xinesos van demanar a través de les xarxes socials posar fi al seu comerç.

Algunes províncies del país ja han començat a oferir subsidis als criadors d'espècies exòtiques perquè deixin aquestes activitats i la canviïn per la ramaderia -amb els animals permesos pel Ministeri d'Agricultura- o el cultiu de fruites i verdures.

tracking