Diari Més

Laboral

El turisme i la restauració, desbancats com a principal motor de l'ocupació per aquest estiu

Catalunya i la Comunitat Valenciana lideren la creació d'ocupació en el sector al maig i concentren el 53% de vacants

Haurà de compensar al perjudicat amb 53.657 euros.

Condemnen un cambrer per servir detergent per rentaplats en comptes de mostPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turisme i la restauració han deixat de ser els principals motors de l'ocupació per a aquest estiu. Al maig de 2019, la demanda de professionals d'aquest sector suposava un 12% del total de les ofertes. En el mateix període d'aquest any, la xifra s'ha desplomat fins a l'1%, segons dades d'InfoJobs. En terme de vacants, han passat de 38.400 al maig de l'any passat a 1.032 en el mateix mes d'enguany, un 97% menys. Tot i això, l'inici de la desescalada ha provocat també un progressiu increment de places disponibles en el sector. Catalunya i la Comunitat Valenciana lideren la creació d'ocupació en el sector durant maig i concentren el 53% de les ofertes publicades a la plataforma.
Madrid, en canvi, ha registrat la major caiguda, tant en termes absoluts com relatius. Al maig de 2019, la comunitat va registrar 12.400 vacants en el sector, una xifra que ha caigut fins a 82 aquest any, un 99% menys.

En general, durant l'estat d'alarma, la demanda d'ocupació en aquest sector ha caigut un 98% respecte al mateix període de l'any anterior, amb un total de 2.326 vacants.

L'inici de la desescalada ha provocat un lleuger increment de l'oferta de llocs de feina al sector. Al maig, els majors increments en la demanda es van produir la primera i última setmana, coincidint amb l'inici del procés de desescalada i el comunicat del govern espanyol per animar la població a planificar les vacances.

«El sector turístic posa les esperances en el turisme nacional per a la campanya d'estiu, però no genera noves contractacions. La major part de les empreses desenvoluparan l'activitat sense necessitat de reforçar plantilles, de fet, sol·liciten l'ampliació dels ERTO fins al 30 de setembre mentre esperen la reactivació del turisme internacional», ha explicat la directora de comunicació d'InfoJobs, Mónica Pérez.

tracking