Diari Més

Consum

Consum crea una web per a assistir a consumidors afectats durant l'estat d'alarma

El ministre preveu milions de consultes sobre reclamacions en les pròximes setmanes

Els consumidors podran comproar productes de qualsevol país europeu.

Desapareixen les barreres geogràfiques a les compres a Internet a EuropaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Consum ha posat en marxa aquest dijous una web d'assistència a consumidors que s'hagin pogut veure afectats durant l'estat d'alarma, ja que preveu una «allau» de milions de reclamacions.

El portalconsumidores.covid19.gob.es, creat en coordinació amb les comunitats autònomes, es posa en marxa coincidint amb la reunió dels terminis administratius, ha informat el Ministeri de Consum.

El ministeri que presideixAlbertoGarzónestima que l'administració central i les autonomies hauran de gestionar milions de consultes i potencials reclamacions les pròximes setmanes.

Aquesta pàgina web ofereix «informació clara i senzilla sobre els drets dels consumidors i sobre com, on i quan reclamar en cas que sigui necessari» en processos de compravenda i de contractació de béns i serveis.

El Ministeri ha recordat que aquest dijous arrenca el termini perquè els consumidors i usuaris puguin tornar a realitzar accions sotmeses a un temps determinat, com l'exercici de desistiment de compres en línia.No obstant això, ha posat l'accent que els períodes per a devolucions de productes segueixen suspesos.

tracking