Diari Més

L'Associació Espanyola de Pediatria avisa que pot haver-hi un rebrot a la tardor

Alerten que els hospitals estaran saturats per la grip normal dels nens, a banda dels possibles casos nous de Covid-19

Un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència

Les funeràries reporten 28 nous morts per covid-19 a Catalunya i hi ha 359 nous positius testatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) creu que la tardor serà un nou repte assistencial, ja que «és possible que ens trobem amb la suma d'infeccions habituals dels nens amb el virus respiratori sincicial o la grip, que habitualment saturen els recursos sanitaris, juntament amb la Covid-19». «Crec que hem de preparar-nos perafrontarun possible rebrot, amb tot el que portem après a la motxilla», explica la doctora CristinaCalvo, pediatra experta en Covid-19.

Fent un balanç, la doctora detalla que la infecció per Covid-19 sembla que afecta en general a nens sans, sense que hi hagi grans alteracions immunològiques en els casos que s'han vist fins ara. «Els pacients immunodeprimits no s'han afectat de manera important o greu. Amb tot, s'estan realitzant encara detallades investigacions de les quals aviat obtindrem nous resultats».

Pel que fa al tractament, «a pediatria s'ha realitzat, sobretot, tractament conservador simptomàtic. En alguns nens més greus, hospitalitzats, s'han fet servir antivirals».

tracking