Diari Més

Investiguen clíniques del Perú per cobrar proves gratuïtes de la Covid-19

Les irregularitats van ser advertides després de sol·licitar informació a 18 establiments de salut privats

Un sanitari del Perú

Investiguen clíniques del Perú per cobrar proves gratuïtes de la Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de clíniques privades estan sent investigades al Perú per presumptament haver realitzat cobraments excessius, d'entre 422 i 576 sols (entre 123 i 168 dòlars), per realitzar proves de la COVID-19 que són proporcionades i processades gratuïtament per l'Estat.

En total, són gairebé 20.000 mostres de proves moleculars (PCR) que 88 establiments privats van remetre a l'Institut Nacional de Salut (INS) per al seu processament gratuït després d'haver cobrat suposadament als pacients com si l'anàlisi el fes la mateixa clínica particular.

Davant la presumpta evidència d'aquests cobraments irregulars, la Superintendència Nacional de Salut (SuSalud) va anunciar aquest dijous l'obertura d'un procediment per a sancionar a aquestes clíniques.

Encara que va recordar que en aquest cas no es pot imposar un control de preus als serveis que presten les clíniques privades, SuSalud va remarcar que aquests no poden ser lesius per a la moral, salut i seguretat pública, «sobretot en temps d'una crisi sanitària mundial en la qual els ciutadans esperen un comportament ètic».

Les irregularitats van ser advertides el dimecres per la Contraloría General de la República (tribunal de comptes) en un informe de control després de sol·licitar a 18 establiments de salut privats informació sobre l'estructura de costos en relació al cobrament del servei per la prova molecular als seus pacients.

En el mateix informe va assenyalar que tres dels cinc laboratoris acreditats per l'INS inspeccionats no comptaven amb tots els requisits per a processar les proves, entre ells mesures de bioseguretat, condicions ambientals i capacitació, «la qual cosa posa en risc la fiabilitat dels resultats».

tracking