Diari Més

Lufthansa perd 2.100 euros fins al març a causa del coronavirus

La facturació entre el gener i el març va baixar un 18%

Imatge d'arxiu d'un avió de Germanwings.

Lufthansa tanca Germanwings i redueix l'operativa de totes les línies del grup pel coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d'aerolínies Lufthansa va tenir en el primer trimestre una pèrdua neta de 2.100 milions d'euros, sis vegades més elevada que fa un any, a causa de les restriccions de viatges per la pandèmia de la COVID-19.

Lufthansa va informar avui que la facturació va baixar entre el gener i el març un 18%, fins a 6.400 milions d'euros (7.800 milions d'euros l'any anterior).

La reducció de costos va poder compensar parcialment la caiguda del volum de negocis.

El grup aeri alemany, que havia publicat a finals d'abril algunes xifres del balanç del primer trimestre, va reiterar que va tenir una pèrdua operativa abans d'extraordinaris de 1.200 milions d'euros fins al març.

«El trànsit aeri a tot el món s'ha paralitzat gairebé completament els mesos passats. Això ha llastrat el nostre resultat trimestral en una dimensió que fins ara mai s'havia produït», va dir el president del grup Lufthansa, Carsten Spohr, en presentar les xifres.

Lufthansa tenia a finals de març liquiditat per valor de 4.300 milions d'euros, però perd mensualment 800 milions d'euros de les seves reserves, malgrat que ha reduït els costos fixos una tercera part.

Les mesures de rescat estatal asseguren la seva solvència fins que pugui generar ingressos, però per a poder retornar crèdits i pagar interessos, Lufthansa haurà d'incrementar el seu flux lliure de caixa, encara que cau la demanda de vols, per la qual cosa només el podrà aconseguir amb les mesures de reestructuració, va dir el seu director Financer, Thorsten Dirks.

tracking