Diari Més

Educació

La concertada demana a Educació que «rectifiqui» i renovi per 6 anys els concerts a les escoles que segreguen per sexe

Consideren que el procediment per denegar-los el finançament no respecta la normativa vigent

Motxilles i bates penjades en un passadís de l'institut escola Montsant, a Cornudella.

mestre, primer dia de curs, professor, institut escola Montsant, Cornudella, alumneACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escola concertada rebutja la retirada dels concerts educatius de primària a les escoles que segreguen per sexe a partir del curs 2021-2022. Asseguren que la resolució publicada al DOGC no respecta la normativa vigent i demanen al departament d'Educació que mentre sigui així «rectifiqui»i renovi per un període de sis anys els concerts als centres que opten per aquest model. Asseguren que per més que s'hagi concedit una pròrroga per al curs vinent (2020-2021) l'actuació per a la retirada del finançament més endavant «no respecta una demanda social, que és demanda legal, i és causa d'un greu prejudici a les famílies que opten per aquestes escoles».
Segons defensen en un comunicat, les escoles concertades de Catalunya «atenen un dret fonamental i els concerts educatius en són garantia del seu compliment».

«El dret a l'educació és tan essencial que mereix una aplicació escrupolosa de la legalitat vigent i per tant instem a que els procediments s'ajustin i s’apliquin d’acord amb ella», afirmen.

A més, asseguren que l'obligació de l'administració és «garantir» la demanda que les famílies fan quan trien una escola, «ja sigui pública o privada».

Signen el comunicat l'Agrupació Escolar Catalana (AEC), la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (CCAEC), la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament de Catalunya (FCCE) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

tracking