Diari Més

Investigació

Investigadors britànics provaran l'ibuprofèn com a possible tractament pel coronavirus

Creuen que pot alleujar els problemes respiratoris de la COVID-19

Imatge d'arxiu de diferents medicaments.

medicaments, farmàcia, pastillesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de l'hospitalGuy's &StThomas'de Londres i de la universitat britànicaKing's College duran a terme un assaig per determinar si l'ibuprofèn pot ajudar en el tractament de pacients hospitalitzats per coronavirus.

L'OMS va concloure que aquest popular medicament no genera cap risc als malts i tampoc cap benefici. De fet, França va desaconsellar el seu ús al·legant que provocava complicacions infeccioses.

L'Agencia deMedicamentosyProductosSanitarios(AEMPS) va emetre un comunicat negant que l'úsde l'ibuprofèn agreugés les infeccions per coronavirus, després que el ministre de Salut francès,OlivierVéran, digues el contrari en una piulada que ràpidament es va fer viral.

Els investigadors britànics creuen que amb aquest assaig, anomenatLiberate, l'ibuprofèn pot alleujar els problemes respiratoris de laCOVID-19 i alliberar-los de l'ús de respiradors. No obstant s'utilitzaran fórmules especials en comptes de les populars pastilles. A més les proves es faran amb pacients hospitalitzats que no hagin requerit ser ingressats a l'UCI.

Alguns animals amb síndrome de dificultat respiratòria aguda, un dels símptomes del coronavirus, mostren que la fórmula especial que es vol provar ambLiberate, ajuda al fet que sobrevisquin el 80%.

tracking