Diari Més

Salut

Experts alerten que el context de pandèmia afavoreix les conductes addictives

Expliquen que les conductes compulsives al joc s'acompanyen gairebé íntegrament d'altres símptomes i trastorns mentals

Un noi jugant a un videojoc.

Experts alerten que el context de pandèmia afavoreix les conductes addictivesMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació de Patologia Dual (FPD) considera que és necessari prendre mesures destinades a la prevenció i educació dels joves en el risc de desenvolupar una addicció al joc, en un moment en què la situació generada per la pandèmia possibilita el contacte amb conductes potencialment addictives.

Per a aquesta fundació, aquestes accions d'informació han d'explicar des de les evidències científiques i no moralistes, quins són els grups de risc i vulnerables a desenvolupar una conducta problemàtica o addictiva al joc, en qualsevol de les seves variants(videojocs o jocs amb recompensa econòmica).

Segons el doctorNestorSzerman, les iniciatives que s'han pres per a protegir als més joves es focalitzen únicament en les mesures restrictives i repressives de regulació del joc, sense tenir en compte la prevenció i tractament dels joves vulnerables.

Explica que les conductes compulsives al joc s'acompanyen gairebé íntegrament d'altres símptomes i trastorns mentals, al costat de trets disfuncionals de personalitat.

La fundació alerta que en aquestes persones vulnerables els factors socials o situacions com la generada per l'actual pandèmia, possibiliten el contacte amb conductes potencialment addictives, com els videojocs, abús de xarxes socials, trastorns d'alimentació o ús de substàncies com ara l'alcohol.

La gran majoria de casos de Patologia Dual -addicció i trastorn mental- comencen a l'adolescència i les seves conseqüències més notòries es produeixen en moltes ocasions, anys després en l'edat adulta, per això els experts destaquen la importància que el treball d'informació, educació científica i conscienciació comenci a una edat primerenca.

tracking