Diari Més

Economia

Escrivá confia que l'Ingrés Mínim Vital arribi aquest mes de juny a 200.000 persones o més

El ministre diu que en les primeres 24 hores es van fer un milió de simulacions a la web de la Seguretat Social

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, durant la compareixença a la comissió de Treball del Congrés el 15 d'abril del 2020

L'ingrés mínim vital se situarà entre els 461 euros i els aproximadament 1.100 eurosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, confia que l'Ingrés Mínim Vital arribi aquest mes de juny a 200.000 persones o més. A més, ha recordat que les peticions fetes en els primers tres mesos es reconeixeran des de principis de juny. També ha indicat que el Ministeri està a punt de signar un acord amb els ajuntaments, el que permetrà tenir una «capil·laritat enorme» per arribar als possibles beneficiaris de la prestació. «Arribarem molt ràpidament», ha opinat Escrivá, que ha participat en un col·loqui telemàtic organitzat per ESADE sobre l'Ingrés Mínim Vital. D'altra banda, ha apuntat que en les primeres 24 hores des de la seva aprovació, es van fer un milió de simulacions a la web de la Seguretat Social.
Escrivá ha apuntat que seria un «èxit» que es pogués arribar a les 850.000 llars que s'han identificat com a possibles beneficiàries. En aquest sentit, ha subratllat que sempre hi ha una part que no demana la prestació. En estudis fets a Itàlia s'ha xifrat en un 20%.

També ha explicat també que si hi hagués persones que pensen que poden ser beneficiaris de la prestació perquè han tingut una caiguda molt brusca d'ingressos, però no estan reconeguts inicialment, poden presentar una declaració responsable que es contrastarà molt ràpidament.

El ministre ha defensat que l'Ingrés Mínim Vital s'ha desenvolupat molt ràpidament, i fins i tot ha assegurat que no s'hagués pogut fer més ràpid sense el coronavirus i el confinament.

Ara caldrà que les comunitats redissenyin les seves rendes mínimes i decideixin si les complementen, si són subsidiàries, si afegeixen algun suplement per algun col·lectiu concret o afegeixen algunes llars que s'havien quedat fora.

Pel que fa a les duplicitats amb prestacions ja existents en l'àmbit de l'Estat, ha indicat que les antigues són ajudes «no molt ben dissenyades», com ara la de fill a càrrec, que és molt petita per arribar a moltes persones, però que «no acaba de treure ningú de la pobresa». Aquesta ha quedat congelada, ningú que la cobra la perdrà, però els nous beneficiaris s'integraran en el nou Ingrés Mínim Vital. Hi ha altres prestacions que són candidates a integrar-se en els propers mesos i anys.

tracking