Diari Més

Mobilitat

Fins a la nova normalitat no hi haurà desplaçaments entre comunitats autònomes

A la fase 3 les comunitats podran decidir la mobilitat entre les seves províncies

Pla general de diversos vehicles transitant l'AP-7.

L'Estat encarrega un estudi de trànsit i mobilitat en el tram gratuït de l'AP-7 entre Tarragona i ValènciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comunitats autònomes podran determinar la mobilitat entre les seves províncies en la fase 3 de la desescalada, però el trasllat entre diferents comunitats autònomes no es produirà fins que s'aconsegueixi la «nova normalitat», segons el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Illa ha precisat que les autonomies passaran a tenir «governança plena» en la fase 3, per la qual cosa podran decidir si permeten la mobilitat entre les unitats territorials de la seva pròpia comunitat.

També seran les comunitats les que proposin i decideixin el seu progrés a l'anomenada «nova normalitat», «moment en el qual es pot donar la mobilitat» entre les diferents comunitats autònomes.

«Correspon als presidents de les comunitats autònomes l'adopció de la passada a la nova normalitat», ha subratllat.

Illa ha insistit que és «imprescindible seguir rigorosament» les recomanacions d'higiene i protecció i ha avançat que l'obligació de l'ús de la màscara continuarà vigent quan s'aconsegueixi la nova normalitat, igual que serà encara essencial mantenir la distància de seguretat de dos metres per a evitar contagis.

El titular de Sanitat ha avançat que el Govern està buscant l'«instrument jurídic més apropiat per a preservar» durant la nova normalitat «tot el necessari» per a evitar contagis.

Ha precisat, a més, que la desescalada no s'ha accelerat fins avui, ja que s'han mantingut els terminis de14dies i avaluat l'evolució de l'epidèmia per a permetre els canvis de fase.

tracking