Diari Més

Consum

El govern analitzarà si l'augment de preus dels productes bàsics és «abusiu»

El ministre de Consum diu que «s'estan avaluant els diferents aspectes per comprovar si s'estan fent pujades abusives»

Un voluntari de la Creu Roja fa la compra en un supermercat.

El govern analitzarà si l'augment de preus dels productes bàsics és «abusiu»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Consum,AlbertoGarzón, ha assegurat que el Govern està fent un estudi detallat de l'evolució dels preus en supermercats d'alguns productes de primera necessitat durant la pandèmia.

En declaracions aLa Ser, el titular de Consum ha explicat que la pujada dels preus que s'han apreciat en alguns aliments pot deure's a «múltiples raons» i per això «s'està avaluant diferents aspectes per a comprovar si s'estan realitzant pujades abusives o no».

«Afortunadament al llarg de la pandèmia, la immensa majoria de les empreses i les persones estan tenint una responsabilitat exquisida, però també hi ha casos en la direcció contrària; com va passar amb algunes funeràries i en la venda de màscares», en els quals el Govern va haver de limitar el preu.

El ministre de Consum ha explicat que sobre els productes que es venen en els establiments d'alimentació la situació per a valorar aquests canvis de preus és «més complexa perquè intervenen més actors i és difícil dissociar el que podria ser element especulatiu, dels propis d'una situació que és extraordinària».

Sobre la decisió de Consum de portar als tribunals a almenys disset aerolínies per pràctiques deslleials perquè no han ofert el reemborsament de vols cancel·lats,Garzónha assegurat que s'ha adoptat després d'advertir-los per escrit de l'omissió d'informació als clients sobre aquest dret, «ja que s'ha cobrat un servei que no s'ha realitzat».

El ministre ha rebutjat que s'estigui posant en risc el sector per aquesta mesura i ha destacat que s'han facilitat línies de crèdit iERTOSper a evitar la fallida de les agències de viatges.

Aquesta situació «no pot anar en perjudici dels consumidors, la factura no la pot pagar el que no ha gaudit i se li ha cobrat».

tracking