Diari Més

Laboral

Els Comuns plantegen el boicot als productes de Nissan com mesura de presió ciutadana

Albiach considera que la marxa de la multinacional «és un atac directe a la indústria catalana»

La planta de la ZOna Franca de Nissan amb el fum de les accions de protesta dels treballadors.

Els Comuns plantegen el boicot als productes de Nissan com mesura de presió ciutadanaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha posat sobre la taula l'opció del boicot als productes Nissan com a «eina de pressió des de la ciutadania» contra la multinacional japonesa, «que pretén deixar tirades sense a més de 20.000 famílies».

En roda de premsa virtual, Albiach ha afirmat que és conscient que és una mesura «forta» i «polèmica», però ha destacat que també ho és que Nissan vulgui marxar-se prioritzant el mer benefici econòmic i després d'haver rebut 170 milions en ajudes públiques.

«La mesura del boicot és una eina que podria funcionar», ha defensat Albiach, qui ha explicat que ja ha discutit amb els sindicats i altres agents socials aquesta opció de pressió per a forçar a la multinacional nipona a negociar.

«És una presa de consciència de la ciutadania. Si deixen tirada a consciència a la gent, nosaltres reaccionem. No té sentit continuar comprant i no donant resposta a aquesta crueltat», ha afegit.

Es tractaria, segons la candidata a la Generalitat dels comuns, d'una mesura que exerciria la ciutadania i que complementaria altres mesures que ha de prendre l'administració contra Nissan i altres multinacionals i que ha de ser a nivell estatal.

«Avui és Catalunya amb Nissan però demà pot ser Cantàbria amb Renault», ha dit. «L'atac no és només a les famílies afectades, sinó a tot el sector industrial», ha assenyalat.

tracking