Diari Més

Successos

Detingut a Esplugues per vexar i incitar a l'odi contra una professora

L'arrestat criticava l'actitud d'aquesta professora per haver sortit en xarxes socials fumant i «bevent una copa de vi i haver faltat al respecte al Profeta».

Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra

detenció, mossosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut en la localitat barcelonina d'Esplugues de Llobregat a un home que va proferir proclames vexatòries i d'incitació a l'odi a una professora de filosofia.

Segons ha informat aquest dissabte la Policia Nacional, al detingut se l'acusa dels delictes de provocació a l'odi, violència o discriminació i contra la integritat moral.

L'arrestat col·labora en una emissora de ràdio local de la localitat de Cornellà de Llobregat a través de la FM i d'internet en una cadena que emet endariya(àrab marroquí) i amb gran seguiment entre la comunitat marroquina establerta a Catalunya.

La recerca es va iniciar arran de la comunicació efectuada per una dona a través del compte oficial @policia en la qual es feia ressò de l'emissió d'un vídeo a través de les xarxes socials de l'emissora, en el qual s'abocaven greus acusacions i vexacions contra una professora de filosofia que resideix i exerceix al Marroc.

Al llarg de la seva intervenció en el programa radiofònic va proclamar una llarga sèrie d'insults i vexacions contra la professora, arribant fins i tot a insinuar que si visqués en altres països de tall més radical «li podrien tallar el cap pels seus fets o manifestacions».

Segons la Policia, la víctima és una professora de filosofia que resideix i exerceix al Marroc i que s'ha distingit recentment per les seves idees polítiques progressistes i crítiques contra la religió islàmica més radical. És activista d'una associacióproderechoshumans i ferma defensora dels drets de la dona.

La publicació en els seus perfils de xarxes socials de fotografies en les quals apareixia prenent alcohol i manifestant-se contrària a determinats costums tradicionals islàmiques sobre la dona li van implicar nombroses crítiques per part de determinats sectors de la societat marroquina, i fins i tot problemes laborals, perquè el centre docent on treballava la va relegar del seu lloc de treball a un altre menor.

Després de posar els fets en coneixement de la Fiscalia Especial contra els delictes d'odi de Barcelona i activar-se la recerca, la policia va localitzar en menys de 24 hores als responsables de l'emissora, i va identificar i va localitzar al detingut, que es troba en llibertat amb càrrecs a l'espera de la seva citació per part del jutjat competent.

Així mateix, en aplicació de la vigent Llei d'Estrangeria, li ha estat incoat un expedient administratiu d'expulsió del país, en trobar-se en situació irregular a Espanya.

tracking