Diari Més

Successos

Detingut per emmordassar a la seva exparella, retenir-la durant més de 20 hores i agredir-la

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a dos homes per presumptament colar-se a casa de l'exparella d'un d'ells

820 ampolles d'un litre oli d'oliva que van ser sostretes de la seu de Càritas d'Aguilar de la Frontera (Còrdova) fa gairebé un mes

Guàrdia Civil recupera 820 litres d'oli d'oliva robades a CàritasEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Se'ls acusa de presumptes delictes de detenció il·legal, robatori amb violència i lesions, i un altre de trencament de condemna per a un dels detinguts, segons ha precisat les Benemèrita en un comunicat.

Els fets van ocórrer durant la matinada del passat diumenge en la localitat de Sogorb (Castelló), quan pel que sembla els dos homes van accedir a l'interior de l'habitatge de l'exparella d'un d'ells amb una còpia de la clau de l'habitatge, sense causar sorolls que poguessin alertar als veïns, aprofitant que la dona estava en el seu dormitori descansant.

Una vegada a l'interior, presumptament van intimidar a la víctima colpejant-la i causant-li lesions, la van emmordassar per a impedir que demanés auxili i la van immobilitzar. Durant hores, la van deixar sobre el sòl atemorida escoltant als assaltants com l'amenaçaven, fins que al final va perdre el coneixement.

Mentrestant, els familiars de la dona, al no tenir notícies d'ella, van intentar localitzar-la sense èxit. Van denunciar davant la Guàrdia Civil de Sogorb la seva desaparició i es va iniciar un dispositiu de cerca. Finalment, van localitzar a la dona en el seu domicili i amb la col·laboració del Consorci de bombers van aconseguir accedir a l'habitatge.

Els guàrdies civils van trobar a la víctima emmanillada de peus i mans i «en condicions extremes», en portar més de 20 hores en aquesta situació. La van evacuar fins a un hospital per a un reconeixement mèdic.

Així mateix, es va traslladar fins a l'habitatge el Laboratori deCriminalísticade la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló, que va realitzar una inspecció tècnica ocular per a buscar petjades i el perfil genètic determinin l'autoria dels fets.

De les recerques dutes a terme i dels indicis obtinguts, es va acreditar la participació de dos homes i es va esbrinar que un d'ells és, presumptament, l'exparella de la dona, amb la qual manté en l'actualitat una ordre d'allunyament per un delicte de Maltractaments en l'Àmbit Familiar, així com a un amic d'aquest.

En la fase final de l'Operació, la Guàrdia Civil va aconseguir localitzar i detenir als dos homes de 34 i 46 anys com a suposats autors dels delictes de detenció il·legal, robatori amb violència a casa habitada i lesions, a més d'un delicte trencament de condemna per part de l'exparella de la víctima.

Segons les recerques, els individus havien accedit a l'interior de l'habitatge per a robar efectes personals que tenia en el seu poder la dona després de la relació sentimental que havien mantingut.

Els detinguts juntament amb les diligències instruïdes han estat lliurats en els Jutjats de Guàrdia de Vila-real, qui va ordenar el seu ingrés a la presó.

tracking