Diari Més

Estat d'alarma

Torra s'oposarà de nou a prorrogar l'estat d'alarma

Ha sentenciat que la Generalitat «s'oposarà, naturalment, a qualsevol pròrroga de l'estat d'alarma que no retorni les nostres competències»

Quim Torra, visitant les obres del desplegament de la fibra òptica entre Súria i Solsona

Torra s'oposarà de nou a prorrogar l'alarma sense retorn de competènciesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat aquest dissabte que es tornarà a oposar a la pròrroga de l'estat d'alarma si no es retornen a l'administració catalana les competències ara sota el comandament únic del Govern central.

En declaracions als periodistes després de visitar les obres del desplegament de la fibra òptica entre Súria i Solsona, Torra ha dit que «és evident que elGovernreclama recursos i totes les seves competències».

En concret, Torra ha reclamat «els 4.000 milions d'euros que Catalunya necessita», que s'ampliï l'objectiu de dèficit fins a aconseguir el 0,2% i es permeti a les administracions locals fer ús del seu superàvit.

També ha celebrat que el Consell de Ministres hagi aprovat l'Ingrés Mínim Vital (IMV), si bé ha lamentat que hagi arribat «tard», i ha demanat que se cedeixi a la Generalitat la gestió d'aquesta prestació.

Elpresidentha censurat el, al seu judici, «menyspreu» de l'Executiu central cap a l'autogovern català i ha titllat la política de desescalada empresa de «absolutament equivocada».

«Sembla que s'hagi convertit en una espècie de concurs i que hagis de guanyar premis per arribar abans», ha lamentat.

En aquest sentit, ha assegurat que la Generalitat sempre ha fet propostes amb el «màxim rigor» per a cuidar de la salut de la ciutadania.

tracking