Diari Més

Salut

Més de 150.000 persones accedeixen a fàrmacs finançats per a deixar de fumar

Més de 150.000 persones han accedit als fàrmacs per a deixar de fumar que finança la Sanitat Pública des del passat 1 de gener

Imatge d'una cigarreta.

Multes de fins a 10.000 euros als establiments que venguin tabac mentolat a partir del 20 de maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 150.000 persones han accedit als fàrmacs per a deixar de fumar que finança la Sanitat Pública des del passat 1 de gener, segons les dades del Consell General de Farmacèutics.

Són dades referents al primer quadrimestre de l'any de la dispensació en farmàcies d'aquests dos fàrmacs -amb principis actiusvareniclinaibupropión-que el Sistema Nacional de Salut (SNS) finança des de gener als qui volen deixar de fumar i compleixen una sèrie de requisits.

En un comunicat, els farmacèutics expliquen que les mesures de confinament motivades per la pandèmia decoronavirushan repercutit sobre els nivells de dispensació el mes d'abril, que s'han reduït «ostensiblement».

Fins a finals d'aquest mes, més de 150.000 espanyols havien iniciat un tractament per a deixar de fumar amb algun d'aquests fàrmacs, sempre en unes condicions determinades com la motivació de la persona i l'actuació dels professionals sanitaris, amb la finalitat d'aconseguir l'èxit i optimitzar els recursos invertits.

El president del Consell General de Farmacèutics, Jesús Aguilar, ha destacat que l'Organització Farmacèutica Col·legial va oferir des del primer moment les 22.071 farmàcies espanyoles i els 52.000 farmacèutics que treballen en les mateixes com un recurs assistencial més per a contribuir a l'èxit en la deshabituació tabàquica.

La labor dels farmacèutics en aquest àmbit s'inicia en les fases prèvies d'educació sanitària i prevenció del tabaquisme, promou la identificació en el cas dels ja fumadors per a la seva derivació al metge i garanteix una correcta dispensació dels medicaments i el seguiment dels tractaments ja establerts

tracking