Diari Més

Un passatger del vol Madrid-Lanzarote dona positiu per Covid-19 i obliga a una quarantena la resta de viatgers

Els vols encara estan limitats i exigeixen la signatura d'una declaració responsable sobre la situació sanitària de l'interessat

La Terminal T1 nacional-internacional de l'Aeroport César Manrique de Lanzarote.

Un passatger del vol Madrid-Lanzarote dona positiu per Covid-19 i obliga a una quarantena la resta de viatgersEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un passatger d'un vol de Madrid a Lanzarote ha estat sotmès a aïllament només arribar a l'aeroportCésarManriquedesprés d'haver donat positiu en unes proves que s'havia fet abans d'emprendre viatge, perquè havia estat en contacte estret amb un mort per lacovid-19.

Segons hainformat aEfe una portaveu de la Conselleria de Sanitat del Govern canari, el protocol de prevenció s'ha activat en ple vol, després que el departament de Salut Pública de Castella i Lleó comuniqués que acabava de rebre els resultats positius de l'anàlisi d'una persona que es dirigia a Lanzarote.

El Govern de Canàries exigirà una recerca sobre la conducta d'aquest passatger, que obligarà a sotmetre a quarantena de14dies no sols a ell, sinó també als viatgers que ocupaven els seients confrontants, perquè els vols des de la península a les illes estan encara limitats a causes taxades i exigeixen la signatura d'una declaració responsable sobre la situació sanitària de l'interessat.

Mentre continuïn vigents les fases de la desescalada (Lanzarote està en fase 2 i Madrid i Castella i Lleó, en 1), només es pot volar a Canàries per treball, per retorn a la residència habitual, per necessitat de cura de familiars o per força major.

El Govern canari revisarà si aquest passatger, al qual se li tornarà a repetir les proves en set dies, complia alguna d'aquestes circumstàncies i si va signar una declaració irregular, ja que considera irresponsable que embarqués estant pendent que li donessin els resultats d'una anàlisi de possible contagi.

Del passatger se sap que és un ciutadà resident a Ciudad Real (Castella-la Manxa), encara que no és la seva comunitat, sinó la de Castella i Lleó, que és la que tenia els resultats de les seves anàlisis i la que ha avisat als departaments de Salut Pública de Madrid i Canàries.

Just aterrar l'avió a Lanzarote, s'han pres en l'aeroport les mesures oportunes per a aïllar el cas.Els avions disposen de filtres que renoven constantment l'aire de la cabina i eliminen la major part dels gèrmens. En aquests casos, han precisat les fonts, només es considera necessari sotmetre a aïllament als passatgers dels seients més pròxims al viatger positiu, perquè només existeix risc de contagi després d'un temps d'exposició, no després d'una proximitat puntual.

tracking