Diari Més

Simón confirma la detecció de «símptomes menys greus» en els contagis

Són menys els casos que necessiten hospitalització

El responsable de Sanitat, Fernando Simón.

Simón defensa el desconfinament per províncies i diu que no hi haurà un únic indicador per canviar de faseMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centro de Coordinación de alertas y Emergencias Sanitarias, Fernando Simón, ha confirmat que a Espanya s'han observat «símptomes menys greus» en els contagis amb covid-19, encara que ha assenyalat que «encara no hi ha informació clínica que ens permeti valorar aquesta situació».

Així ho ha dit l'expert en la roda de premsa d'aquest divendres, en ser preguntat per l'«advertiment de símptomes menys greus» de viròlegs italians.

«No sé si diria advertiment a quelcom tan bo», ha destacat Simón, en qualificar de «bona notícia» que «estiguin detectant que hi ha una simptomatologia més lleu».

Segons Simón, «a Espanya ja hi ha metges que estan plantejant aquesta possibilitat», ja que se sap que ara hi ha una letalitat molt inferior que fa unes setmanes i que són menys els casos que necessiten hospitalització.

Això es pot deure, ha explicat l'epidemiòleg, al fet que «els nostres grups mes vulnerables estan més protegits», per la qual cosa «és molt probable que els casos que es detecten ara es donin en persones mes joves, mes saludables i menys vulnerables», la qual cosa possibilita una evolució clínica més favorable.

També ha apuntat al fet que la millor evolució es degui al fet que els hospitals estan molt menys sobrecarregats, per la qual cosa «la possibilitat d'intensificar el tractament és major i es pot fer un millor pronòstic».

«Però és cert que fins i tot en persones grans s'estan detectant quadres mes lleus», ha subratllat, encara que ha manifestat que es desconeix el percentatge.

tracking