Diari Més

Habitatge

Les ajudes pel pagament del lloguer ja estan disponibles

Cobreixen un màxim de 6 mensualitats i i no reporten cap mena de despesa ni interessos per al sol·licitant

L'ajuda té una quantia de 600 a 900 euros al mes.

lloguerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La línia de microcrèdits avalats i al 0% d'interès per al pagament del lloguer d'habitatge habitual ja està plenament disponible, i els préstecs poden sol·licitar-se per al pagament de la renda de l'habitatge habitual amb caràcter retroactiu des de l'1 d'abril.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha informat aquest divendres que onze entitats financeres (Bankia, Santander, Sabadell,Cajamar,Liberbank,Unicaja,Abanca,Bankoa, LaboralKutxa, Caixa Pollença i Caixa Ontinyent) han formalitzat el contracte d'adhesió a les línies Avals Arrendament amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

No obstant això, el ministeri espera que en els pròxims dies s'adhereixin més entitats a aquesta línia de crèdit.

D'aquestes ajudes, amb una quantia de 600 a 900 euros al mes, se'n poden beneficiar les persones que hagin vist minvats significativament els seus ingressos, o que hagin estat acomiadades de la feina durant la crisi del coronavirus o tinguin menors o persones dependentsa càrrec seu.

Aquests préstecs cobreixen un màxim de 6 mensualitats i el ministeri que, per a implementar-los, va incrementar el seu sostre de despesa en 1.200 milions d'euros, espera que puguin beneficiar-se'n unes 450.000 famílies.

Aquests microcrèdits els sol·licita l'inquilí, que té fins a sis anys per a retornar-los, i excepcionalment quatre anys més, i s'ingressen al compte de l'arrendador.

Els préstecs compten amb total cobertura mitjançant l'aval de l'Estat, a través de l'ICO, i no reporten cap mena de despeses ni interessos per al sol·licitant.

Aquestes ajudes formen part del paquet de mesures que va aprovar el Govern el passat 1 d'abril en matèria d'habitatge per a fer front a la criside la COVID-19.

Entre elles, destaquen la suspensió del procediment de desnonament per a llars vulnerables sense alternativaresidencial, la pròrroga extraordinària dels contractes d'arrendament d'habitatge habitual, la moratòria del deute hipotecari en determinats casos i la modificació excepcional i transitòria de les condicions contractuals d'arrendament.

A més, el Govern va aprovar una dotació extraordinària de 100 milions d'euros per a incrementar la quantia de 346 milions d'euros prevista per al Pla Estatal d'Habitatge 2018-22.

Els 446 milions d'euros resultants s'han avançat ja a les comunitats autònomes, segons el ministeri.

tracking