Diari Més

El Ministeri de Sanitat xifra en 27.121 els morts per coronavirus a l'Estat, 39 en els últims set dies

Registra 658 positius més, 187 diagnosticats el dia previ, i situa el total en 238.564

Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic.

El 8,6% dels catalans han tingut símptomes del coronavirus i un 19% en té dubtesHospital Clínic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat xifra en 27.121 el total de morts per coronavirus, segons l’últim balanç d’aquest divendres. L’executiu continua revisant les dades per corregir les sèries històriques, amb algunes increments en les xifres globals. Per això, només se sumen dos morts al total publicat ahir però, en canvi, s’especifica que hi ha hagut 39 defuncions en els últims set dies. A Catalunya, la xifra total de morts és de 5.584 (la mateixa que ahir), dels quals 8 s’han produït en l’última setmana. En relació al nombre de positius confirmats, Sanitat els xifra en 238.564, 658 més dels comunicats ahir, però només 187 es van diagnosticar el dia previ.
Segons l’últim informe de Sanitat, hi ha hagut 2.951 diagnosticats en els set dies i 6.956 en les darrers dues setmanes. Un total de 276 han iniciat símptomes en els últims set dies.

A Catalunya, que continua amb el procés de validació, els casos totals sumen 58.699, 272 més dels comptabilitzats al total d’ahir (58.427). Del total, 47 es van diagnosticar el dia previ, 1.384 en els últims 7 dies i 3.041, en les darreres dues setmanes. 84 persones han iniciat símptomes en l’última setmana i 385, en els últims 14 dies.

En relació a les defuncions, de les 39 dels últims set dies, 8 s’han produït a Catalunya,a Galicia i 5 a Madrid. Hi ha vuit comunitats que no han tingut cap mort en l’última setmana.

Pel que fa als ingressos en UCI, l’informe xifra en 12 les entrades en Unitats de Cures Intensives en els darrers set dies -2 dels quals a Catalunya i 4 a Castella-la Manxa-. Hi ha dotze comunitats que no n’han tingut cap en l’última setmana.

Hi ha hagut 286 hospitalitzacions en els darrers set dies, la majoria (89) a Madrid. A Catalunya, n’hi ha hagut 68.

En total, des que va començar l’epidèmia, hi ha hagut 123.891 hospitalitzacions i 11.397 ingressos en UCI.

PCR al 85% dels casos sospitosos

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, assegura que l’evolució continua sent «molt favorable», tot i que saben que hi ha algunes cadenes de transmissió i, fins i tot, alguns «rebrots»que «en principi, s’estan controlant bé».

Simón ha detallat també que el canvi en el sistema de recollida de dades els ha permès tenir més concrecions. Sobretot, centrades en la detecció de nous casos. En aquest sentit, ha explicat que s’estan fent proves PCR al 85% dels casos sospitosos en els centres d’atenció primària. Una xifra que s’eleva fins al 89% en els hospitals. També que només l’11% dels contactes estrets identificats des de l’11 de maig han desenvolupat símptomes. A més, 95 dels diagnosticats s’han detectat a partir de contactes.

Unes dades, ha dit, que indiquen que la transmissió és «encara menor» del que s’esperava i que tenen «molt controlada la cadena de transmissió».

tracking