Diari Més

Durant la pandèmia han mort 63 sanitaris d'un total de 51.482 professionals contagiats

De la xifra total, 4.730 han estat ingressats en hospitalització convencional i 631 a l'UCI

Professionals sanitaris entren el dinar a un malalt de coronavirus de l'Hospital Clínic.

177 noves morts per coronavirus a Catalunya eleven la xifra de víctimes a 1.849ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias, FernandoSimón, ha revelat que 51.482 sanitaris de totes les branques de la Sanitat que treballen en serveis públics s'han contagiat per coronavirus, dels quals 63 han mort, un 85% (43.760) han estat donats d'alta i 7.772 segueixen de baixa.

Així ho ha ditSimónen la roda de premsa aquest divendres en la qual ha detallat que el nombre total de contagis entre el personal sanitari fins i tot ha de ser corregit d'acord amb l'última comptabilitat introduïda en els últims dies.

Ha precisat que és difícil determinar on s'han produït aquests contagis, ja que els sanitarisestan exposatal seu terreny laboral i en l'àmbit social, com la resta dels ciutadans.

L'expert ha detallat que, del total de sanitaris contagiats, 4.730 han estat ingressats en hospitalització convencional i 631 a l'UCI.

«Dels 51.482, tenim informació sobre l'evolució final del 84%, que ens revela que n'han mort 63, la qual cosa suposa el 0,15 per cent de tots els sanitaris infectats», ha detallat l'epidemiòleg.

També ha facilitat dades del període comprès entre l'11 i el 28 de maig, en el qual n'han resultat contagiats 1.062, la qual cosa representa un 2 per cent del total de sanitaris infectats des de l'inici de l'epidèmia, i d'aquests, 634 pertanyen a centres sanitaris, 321 a centres sociosanitaris i 97 a una altra mena de centres (medicina del treball, empreses,etc.).

A més, en els últims set dies s'han notificat 22 nous sanitaris que han començat a tenir símptomes.

Són dades que per aSimónsuposen que «igual que la resta de la població, els sanitaris han reduït molt la seva taxa d'infecció i el nombre de casos» i que posen de manifest que «els professionals sanitaris no ens deslliurem de caure malalts i tampoc ens deslliurem de morir, igual que un altre grup social».

Però ha destacat que la taxa de letalitat d'aquest grup és menor perquè tots els afectats estan sans i en edat laboral i no pertanyen a grups vulnerables.

tracking