Diari Més

Estats Units

Detenen al policia implicat en la mort de l'afroamericà George Floyd

El 'no puc respirar' de Floyd s'ha convertit en el crit de les protestes dels últims dies arreu del país

Imatge de la detenció de George Floyd.

Detenen al policia implicat en la mort de l'afroamericà George FloydYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agent Derek Chauvin ha estat detingut aquest divendres per la seva suposada responsabilitat en la mort de l'afroamericà George Floyd durant el seu arrest dilluns passat a Mineápolis (Minesota, EUA), un fet que ha desencadenat una onada de protestes al país.

El comissionat de la Seguretat Pública de Minesota, John Harrington, ha anunciat que Chauvin ha estat arrestat pel seu presumpte paper en la defunció de Floyd.

L'agent va aparèixer en un vídeo gravat per vianants quan Floyd era detingut dilluns passat, en el qual se'l veia amb el genoll pressionant el coll de la víctima, que es queixava que no podia respirar.

L'agent Derek Chauvin ha estat acusat aquest divendres d'assassinat en tercer grau i d'homicidi imprudent per de George Floyd, ha informat el fiscal del comtat de Hennepin, Mike Freeman.

Floyd va morir el dilluns després de ser detingut sota sospita d'haver intentat utilitzar un bitllet fals de 20 dòlars en un supermercat. En vídeos gravats per transeünts apareix Chauvin amb el genoll sobre el seu coll durant minuts.

«Si us plau, si us plau, si us plau, no puc respirar. Si us plau», s'escolta a Floyd, mentre agonitza.

El 'no puc respirar' de Floyd s'ha convertit, precisament, en el crit de les protestes dels últims dies a Mineápolis que s'han estès arreu del país.

tracking