Diari Més

Una empresa basca fabricarà una vacuna experimental dissenyada a Massachusetts

Les proves en humans es podrien fer a la tardor i es basaran en la producció de vectors virals per a teràpia gènica

Una científica en un laboratori de l'empresa basca Viralgen.

Una empresa basca fabricarà una vacuna experimental dissenyada a MassachusettsViralgen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa basca amb seu a Sant Sebastià Viralgen Vector Core, especialitzada en la producció de vectors virals per a teràpia gènica, fabricarà la vacuna de la covid-19 que està desenvolupant el Massachusetts General Brigham Hospital (MGB), afiliat amb Harvard, que lidera un consorci d'organitzacions per a la fabricació d'aquesta vacuna, per al seu ús en assajos clínics i posterior comercialització. Viralgen serà l'únic participant d'aquest consorci de fora dels Estats Units. La vacuna podria començar a provar-se en humans aquesta propera tardor.
Tal com ha publicat l'MGB a través les seves entitats associades, el Massachusetts Eye and Ear i el Massachusetts General Hospital, la vacuna per covid-19 desenvolupada per aquestes institucions comptarà amb tres empreses que duran a terme la producció i l'escalat a nivell mundial . Aquestes empreses seran Viralgen, Aldevron, a Dakota del Nord, i Catalent, a Nova Jersey. La vacuna experimental utilitza vectors adenoassociats (AAV) per lliurar i expressar el gen S (spike) del virus SARS-Cov-2 i així crear una resposta immune.

Un aspecte important d'aquesta vacuna és que utilitza l'experiència i capacitat de desenvolupament de la indústria que treballa des de fa anys amb vectors adenoassociats (AAV). Aquest coneixement i experiència en àrees com la producció que ofereixen aquestes companyies hauria d'ajudar a assolir l'objectiu d'una vacuna que arribi al màxim nombre de persones.

Viralgen té llicenciada la tecnologia Pro10, desenvolupada per Askbio, i que permet la producció de grans volums de virus adenoassociats en un temps reduït i amb la versatilitat d'adaptar-se a variacions que puguin ocórrer amb el virus que causa la covid-19. A més, la gran producció pot acabar repercutint en un cost assequible i en la capacitat d'arribar a un major nombre de persones.

tracking