Diari Més

Un important repunt en casos positius podria portar a Ceuta a la fase 0

S'han elevat a 22 els casos actius i a 271 les persones en aïllament domiciliari

Actualment Ceuta es troba en la fase 2.

Un important repunt en casos positius podria portar a Ceuta a la fase 0Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ciutat Autònoma de Ceuta, que es troba en fase 2 de la desescalada, podria tornar a la fase 0 a conseqüència d'un «repunt inusual i molt important», que ha elevat a 22 els casos actius i a 271 les persones en aïllament domiciliari.

En una roda de premsa telemàtica, el conseller de Sanitat del Govern de Ceuta, Javier Guerrero (PP), ha mostrat avui la seva «gran preocupació»: «si no som responsables ens espera tornar enrere ja que s'han detectat 2 positius i 80 aïllats per culpa d'una festa d'aniversari i aixó no pot ser perquè es poden fer reunions de 15 persones, però no festes».

«A nivell epidemiològic hem superat a Múrcia, Balears, Melilla i fins i tot Andalusia i actualment tenim una xifra d'aïllaments i casos que no té ni Madrid», ha lamentat el conseller.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va mantenir ahir una reunió telemàtica amb el conseller de Ceuta. «Em va dir que si seguíem així tornaríem a fase 0», ha confessat Guerrero, que descarta demanar al Govern central que la ciutat autònoma passi a fase 3.

«Només em plantejo assegurar la fase 2 perquè el ministre estava molt enfadat», ha precisat Javier Guerrero, qui ha ressaltat que ha vist «molta relaxació» als barris de la perifèria i ha demanat la mediació de la Delegació del Govern perquè la Policia Nacional i la Guàrdia Civil tinguin major presència policial als carrers.

En aquest sentit, ha dit que «cal actuar contra les actituds irresponsables perquè he vist moltes terrasses i bars que no estan complint amb la normativa i nosaltres començarem a denunciar per atemptats contra la salut pública perquè hi ha molts grups que no compleixen amb les mesures».

«Ceuta necessita de la responsabilitat de tota la gent de Ceuta», ha afegit.

tracking