Diari Més

Un artista posa màscares a grafitis per a alertar de la COVID-19 al Brasil

Rodrigo Rodrigues vol conscienciar la població

Una de les obres de Rodrigo Rodrigues

Un artista posa màscares a grafitis per a alertar de la COVID-19 al BrasilEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un artista plàstic de Brasilandia, un dels barris més empobrits de Sao Paulo i que lidera les morts per coronavirus en la ciutat més gran del Brasil, «va vestir» als seus grafitis amb màscares per a conscienciar a la població sobre la pandèmia i demanar que «estiguin alerta».

El sambista Bezerra da Silva, el cantant Tim Maia, la futbolista Marta i fins i tot Bob Marley, entre altres personalitats, llueixen ara amb màscares, confeccionades pel grafiter Rodrigo Rodrigues a partir de bosses plàstiques i cintes adhesives, per a alertar del perill de la COVID-19, que ha deixat gairebé 26.000 morts en tot el Brasil.

«Aquí a Brasilandia els índexs són molt alts i estic posant màscares per a conscienciar», perquè «crec que amb l'aïllament i amb les màscares vencerem la COVID-19 junts», va dir aquest dijous Rodrigues.

Brasilandia, un empobrit districte situat en l'extrem nord de la capital paulista, encapçala els registres de morts per coronavirus a la ciutat, amb 185 del total de 3.826 decessos comptabilitzats a Sao Paulo.

En aquest context, l'artista també va fer una reinterpretació d'una pintura de Cândido Portinari, Niño Muerto, per a «explicar la història de tantes persones que estan morint per aquí».

«Apel·lo a què tots els residents mantinguin l'aïllament, usin màscares i estimin i cuidin dels qui estan a prop», va emfatitzar Rodrigues.

Segons el butlletí del Ministeri de Salut, el Brasil registra 25.598 morts i 411.821 infectats per coronavirus, per la qual cosa ja és el segon país del món amb major nombre de casos, per darrere dels Estats Units, i epicentre de la pandèmia a Llatinoamèrica.

En el gegant sud-americà, l'estat de Sao Paulo, el més ric, industrialitzat i poblat del país, frega els 7.000 morts i els 90.000 contagiats, la qual cosa no va impedir que les autoritats locals anunciessin un pla de reobertura gradual de l'economia a partir de l'1 de juny.

tracking