Diari Més

Sanitat admet «alguns» rebrots a l'Estat però assegura que s'han detectat precoçment

Salvador Illa ha incidit que el rebrot de Lleida prové d'una «actitud incívica»

La carpa medicalitzada del SEM a la plaça del Dipòsit de Lleida per fer testos de covid-19.

Sanitat admet «alguns» rebrots a l'Estat però assegura que s'han detectat precoçmentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reconegut aquest dijous que s'han produït «alguns» rebrots en els últims dies, a Lleida, Totana (Múrcia) i Cuenca, però s'han detectat «precoçment» i s'han controlat les infeccions gràcies a l'aïllament de les persones.

Per això, Illa ha incidit, durant la seva compareixença setmanal en la Comissió de Sanitat del Congrés, que «no pot haver-hi relaxació» en les mesures i ha demanat condemnar alguns vídeos que circulen per les xarxes socials que mostren accions de persones que se salten les normes.

El ministre ha subscrit l'actitud de «prudència» de la Generalitat de Catalunya en demanar que Lleida continuï en la fase 1, quan «podia progressar» a la 2.

Ha assenyalat que en aquest cas, el rebrot de Lleida prové d'una «actitud incívica», una trobada familiar amb un nombre de persones superior al permès, si bé ha valorat que s'hagi detectat «molt precoçment».

També ha valorat l'actuació de les autoritats de Múrcia que van traçar els contactes estrets i «van prendre una decisió encertada» en demanar que Totana es quedés en la fase 1 quan la resta de la Regió va passar a la 2.

Aquests casos demostren, segons Illa, que els sistemes de detecció precoç «funcionen».

tracking