Diari Més

Catalunya supera les 12.000 morts per coronavirus

S'han donat 37.375 altes hospitalàries, 121 d'elles en les últimes 24 hores

Ciutadans passejant pels carrers del centre de Barcelona amb mascaretes

Espanya supera els 5.700 casos de coronavirus, amb 136 morts, segons el Ministeri de SanitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre les autoritats sanitàries catalanes se centren en els rebrots de covid detectats a Lleida, Catalunya ha superat avui oficialment els 12.000 morts, en anotar al registre 277 nous difunts de dies anteriors, als que institucions i ciutadania han rendit el seu primer homenatge en el primer dels 10 dies de dol oficial decretats per l'Estat.

Catalunya ja comptabilitza un total de 12.154 víctimes mortals per la COVID-19, encara que les defuncions, que van arribar a ser 414 en un només dia el 30 de març, continuen disminuint cada dia i aquesta setmana no superen la vintena de morts diàries, una tendència que baixa gradualment.

El departament de Salut ha atribuït el gran increment de notificacions registrat avui al retard en la comunicació dels morts que fan les funeràries, i ha puntualitzat que la majoria de defuncions noves registrades corresponen a persones que en realitat van morir en els dies més àlgids de l'epidèmia o en les últimes setmanes i que encara no havien entrat en el registre oficial.

Des de l'inici de la pandèmia a Catalunya ja s'han donat 37.375 altes hospitalàries de persones diagnosticades de COVID, 121 d'elles en les últimes 24 hores.

tracking