Diari Més

Societat

La nova eina de WhatsApp per comprovar les notícies falses sobre el coronavirus

L'usuari pot enviar directament al seu verificador local una informació per a la seva revisió

Cada dia se sumen nous continguts a la base de dades.

La nova eina de WhatsApp per comprovar les notícies falses sobre el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

WhatsApp ha llançat avui la versió en castellà delchatbotcreat per la Xarxa Internacional de Verificació de Dades (IFCN), que permet comprovar si una informació sobre el coronavirus ha estat catalogada com a falsa.

Aquestchatbot-programa informàtic amb el qual es pot mantenir una conversa- vol perseguir la desinformació, especialment durant la pandèmia de la Covid-19, explica el servei de missatgeria instantània en un comunicat.

L'eina va ser presentada en anglès a principis de mes i ara ha estat adaptada per al públic hispanoparlant per l'organització argentinaChequeado.

A través d'ella, els usuaris de WhatsApp poden comprovar «fàcilment» si una informació sobre la Covid-19 ha estat catalogada com a falsa per algun dels verificadors independents que integren laIFCN.

En aquest moment conté en espanyol més de 850 informacions falses desacreditades, identificades per 15 organitzacions de verificació de vuit països d'Amèrica Llatina (l'Argentina, Bolívia, Colòmbia, l'Equador, Mèxic, Paraguai, el Perú i Veneçuela) i Espanya.

A més, cada dia se sumen nous continguts que es troben a la base de dades deLatamChequeaCoronavirus, agrega la nota.

Quan s'activa el servei, que és gratuït, el sistema localitza el país d'origen de l'usuari per a proporcionar-li les organitzacions de verificació de dades més pròximes.

L'usuari pot enviar directament al seu verificador local una informació per a la seva revisió o visitar la seva pàgina web per a obtenir més detalls sobre informacions que circulen al seu país.

El bot d'IFCN«és simplement una manera de facilitar als usuaris de WhatsApp un contacte amb els verificadors i donar accés a una base de dades en la qual es poden buscar notícies falses desacreditades sobre el coronavirus», assenyala el comunicat.

Els verificadors inclosos en el directori del bot d'IFCN«només poden veure els missatges que se'ls enviïn directament, i no poden veure, monitorar o esborrar contingut de WhatsApp», ja que els missatges estan protegits amb xifrat d'extrem a extrem.

tracking