Diari Més

Societat

És obligatori l'ús de mascaretes a les terrasses?

El text publicat al BOE presenta contradiccions

Imatge de la plaça de la Font del dilluns de la setmana passada, on es farà la protesta.

Els bars de Tarragona protestaran contra l'horari de tancament de les terrassesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els clients de bars i restaurants que utilitzen mascaretes són pocs, i es tracta d'una actitud que no és reprovable, ja que la seva obligatorietat no queda clara en l'àmbit legal. De fet, el text publicat al BOE presenta contradiccions o, si més no, es tracta d'una norma que convida a confusions.

Aquesta ordre ministerial va ser publicada el passat 9 de maig i corresponia a la normativa que s'havia d'aplicar als territoris que passaven a la fase 1 de la desescalada. A l'article 15 es referia a l'obertura de terrasses a l'aire lliure i concretava que «l'ocupació màxima serà de deu persones per taula o agrupació de taules. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin per a aquesta finalitat, hauran de ser concordes al nombre de persones, permetent que es respecti la distància mínima de seguretat interpersonal». És a dir, la separació havia de ser de mínim dos metres però, entre persones en una mateixa taula? El text no aclaria ben bé la normativa.

A falta d'aquesta concreció el sentit comú indicava que com que és pràcticament impossible mantenir dos metres de distància entre persones assegudes en una mateixa taula. Llavors sorgeix el dubte: és obligatori l'ús de mascareta en aquests casos?

El BOE del 19 de maig publicava a l'article 3 que l'ús obligatori de mascaretes ha de ser «a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres». Peròescontradeixtambé dient que l'ús d'aquestes mascaretes no és obligatori en el «desenvolupament d'activitats en les quals, per la mateixa naturalesa d'aquestes, resulti incompatible».

Com que el text no aclareix què és una activitat no compatible amb l'ús de mascaretes la norma pot generar dubtes.

tracking