Diari Més

Salut

El Govern no descarta una nova pròrroga de l'estat d'alarma

Ho farà a partir de l'evolució de les dades epidemiològiques

Pla general de la sessió on s'ha votat la pròrroga de l'estat d'alarma

Aprovada la cinquena pròrroga de l'estat d'alarmaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern no renunciarà a sol·licitar una nova pròrroga de l'estat d'alarma si així ho aconsellen les dades epidemiològiques, en considerar que es tracta de l'únic instrument possible per a complir amb la seva responsabilitat de preservar la salut dels ciutadans.

Així ho ha advertit aquest dimarts la portaveu de l'Executiu,MaríaJesúsMontero, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres.

«No renunciarem a defensar la vida dels compatriotes», perquè seria «una gran irresponsabilitat» en la qual el Govern no caurà, ha recalcatMontero, que ha insistit que dependrà de l'evolució de la situació sanitària.

Ha assegurat que si les xifres sanitàries així ho aconsellen quan es vagi acostant la fi de la pròrroga actual, se sol·licitarà una altra al Congrés dels Diputats.

De fet, es mantenen converses amb tots els partits per a conèixer la seva opinió «en exclusiva sobre els elements que tenen a veure amb la salut», mentre que, pel que respecta als acords d'investidura, el diàleg és «fluid i permanent» i els pactes continuen «vius», segonsMontero.

«És imprescindible que totes les forces polítiques s'acostin», ha subratllat la portaveu, que ha lamentat que el PP s'hagi instal·lat en «el no a tot», perquè primer es nega a prorrogar l'estat d'alarma i ara rebutja el seu aixecament per territoris.

Per aMontero, es tracta de la mateixa estratègia de confrontació que porta mantenint el PP des de l'inici de la legislatura per a «no reconèixer» i intentar «tombar» al Govern, perquè «la dreta d'aquest país porta molt malament la constitució de governs que no siguin del seu color polític».

Per això, ha afegit, els populars van animar a participar en les manifestacions del dissabte convocades per Vox, unes protestes que ha assegurat que no preocupen al Govern.

«El Govern està preocupat per la salut dels ciutadans. No per les protestes, sinó pel contagi, especialment del virus», ha dit, quelcom que li agradaria fessin tots els partits i dirigents polítics.

Entre ells, l'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont, al qual s'ha referit en ser preguntada per la seva nova petició d'un relator per a la taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya.

SegonsMontero, aquesta demanda «no difereix en res del que ha dit sempre» i ha qüestionat que Puigdemont aprofiti la situació actual per reafirmar-se.

tracking