Diari Més

Societat

Angoixa, ansietat i pèrdua d'atenció, els efectes de la pandèmia en l'alumnat

La tecnologia pot haver desenvolupat la responsabilitat i autonomia dels alumnes

Una nena fent deures a casa.

Angoixa, ansietat i pèrdua d'atenció, els efectes de la pandèmia en l'alumnatEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Angoixa i ansietat, i també dificultats per a memoritzar i mantenir l'atenció o alteracions del somni i l'alimentació, són les principals conseqüències psicològiques que la pandèmia de la covid-19 pot tenir sobre els alumnes, segons els experts del programa Recurra, de l'Associació Ginso.

Així ho assenyala en un comunicat aquesta associació, l'objecte principal de la qual és la integració social de menors i joves en conflicte social i de col·lectius en risc d'exclusió, que destaca que en el terreny educatiu i principalment per als més petits el canvi de ritme i de contacte tan prolongat pot afectar en el desenvolupament social.

En aquest sentit, anima a enfortir el vincle entre el professorat i l'alumne, fomentar missatges de proximitat, d'ànim i tranquil·litat i, sobretot, de pertinença a un col·lectiu i insisteix en la necessitat d'adaptar els continguts i l'avaluació i no centrar-se en les notes, sinó en l'aprenentatge.

Malgrat aquestes repercussions negatives de les pandèmia sobre els menors, a més creu que la major presència de la tecnologia en l'estudi pot haver desenvolupat la responsabilitat i autonomia dels alumnes en reforçar el seu paper actiu.

tracking