Diari Més

Salut

Alerta sanitària per la presència d'anisakis en una marca de seitons en vinagre

El producte de Pescados Medina s'ha comercialitzat a Catalunya i conté un paràsit que pot provocar alteracions digestives i reaccions al·lèrgiques

Un dels lots infectats que s'han comerciaitzat.

Alerta sanitària per la presència d'anisakis en una marca d'aladrocs en vinagreSanitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat de la comercialització de seitons en vinagre amb la presència del paràsit anisakis viu. Aquest problema s'ha detectat en el producte de la marca Pescados Medina, procedent d'Andalusia, i l'AESANassenyala que ha estat distribuït en aquesta mateixa comunitat i a Aragó, Catalunya, Illes Canàries, Castella i Lleó i Madrid.

El Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI)ha estat l'encarregat de notificar aquesta alerta de salut de les autoritats sanitàries d'Andalusia a laAESAN. En aquest cas, el problema és una intoxicació alimentària a conseqüència de la ingesta deanisakisen els seitons en vinagres envasats, que potprovocar alteracions digestives i reaccions al·lèrgiques. El producte es comercialitza en envasos de 250 grams i el número del lot és 270420 amb data de caducitat del 27/07/2020.

Tres persones s'han intoxicat i presenten simptomatologia lleu. Per aquesta raó, l'AESANrecomana que les persones que «tinguin en el seu domicili el producte implicat en aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-lo i el retornin al punt de compra».

«Si s'ingereix un peix amb l'anisakisviu pot donar lloc a una intoxicació provocant una reacció al·lèrgica -des d'una urticària fins a un xoc anafilàctic- o símptomes de gastroenteritis -mal de panxa, vòmits, nàusees, diarrea, restrenyiment, fins a obstrucció intestinal-, o fins i tot una combinació de tots dos», destaquen des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sobre aquest tema.
tracking