Diari Més

L'últim balanç de Sanitat redueix el total de morts a Espanya per coronavirus a gairebé 2.000 menys que ahir

El Ministeri també notifica 372 positius menys que el global de diumenge i els xifra en 235.400

Una professional sanitària de l'Hospital Clínic es prepara per atendre un pacient amb covid-19, en un dels blocs quirúrgics habilitat com a UCI

Catalunya arriba a les 3.148 morts per coronavirus amb 107 noves defuncions en les últimes 24 horesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'últim balanç de l'impacte del coronavirus a Espanya fet públic aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat redueix el total de morts per la covid-19 a 26.834, 1.918 menys en relació amb la xifra notificada diumenge. El Ministeri de Sanitat ha canviat el format amb el qual presentava el balanç de les dades de la pandèmia i ha comunicat 50 noves morts «amb data de defunció en els últims set dies»-tres a Catalunya-. Pel que fa als casos confirmats com a positius per coronavirus, el govern espanyol també rectifica el total i el redueix en 372, ja que ara xifra en 235.400 els contagiats. D'aquests, 132 són casos diagnosticats el dia previ i 3.121 en els últims set dies.
També xifra en 11 els nous casos ingressats a l'UCI amb data dels últims 7 dies -cap a Catalunya- i en 256 les noves hospitalitzacions -una a Catalunya- .

«Les discrepàncies que puguin aparèixer en relació amb les dades de casos totals notificats prèviament són resultat de la validació dels mateixos per les Comunitats Autònomes i a la transició a la nova estratègia de vigilància», diu la nota del Ministeri de Sanitat, que avisa que «aquesta discrepància podria persistir encara diversos dies».

L'autonomia amb un decalatge més gran entre el total de defuncions registrat a la sèrie històrica d'ahir i la d'aquest dilluns és Catalunya, amb 1.126 menys. Segons el comunicat del Ministeri de Sanitat, hi ha 5.575 morts per coronavirus mentre que fonts de la conselleria de Salut de la Generalitat els situen en 6.748 (47 més que diumenge).

Les mateixes fonts asseguren que han enviat les dades «correctes» per la «via habitual»i el decalatge es deu al fet que avui s'ha posat en marxa un nou sistema d'enviament de les dades en el qual, per motius tècnics, no s'han carregat totes. Segons Salut, s'ha avisat el Ministeri d'aquest problema i del fet que la dada correcta s'ha notificat pel canal que s'utilitzava fins ara.

Pel que fa a Madrid, segons el balanç d’aquest dilluns hi ha 8.686 defuncions mentre que ahir se’n comptabilitzaven 8.977. Són 291 menys.

Les dades de Sanitat apunten que dels 132 nous casos positius diagnosticats el dia anterior, n'hi ha 89 a Catalunya, encara que precisa que «falten dades individualitzades en la base i, per tant, no s'inclouen alguns indicadors». No proporciona dades de l'acumulat en els últims set i 14 dies a Catalunya.

tracking