Diari Més

El Vèneto italià fa viral un contundent vídeo alertant dels perills d'una desescalada sense control

La zona ha estat una de les més afectades per la malaltia del Covid-19 i ara està en procés de recuperació de la normalitat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Amb una mica és suficient. Uns centímetres de menys. Una distracció. Un copet a l'esquena, una salutació més afectuosa, una riallada innocent, un xoc de mans, un lleuger oblit i... tot tornarà a parar-se». És el missatge contundent que ha llançat la regió del Veneto, a Itàlia, que abasta la zona de Venècia, Pàdua i Verona, per a prevenir dels riscos de relaxar les precaucions en la desescalada. «La Covid-19 es combat a l'hospital, però sobretot fora», sentència, amb un missatge final que amb interrogants es pregunta si es tracta d'una ‘*Happy *Hour’ en realitat.

Itàlia va començar fa unes setmanes el seu anhelat procés de desescalada després d'una intensa lluita contra el *coronavirus. Per a evitar més danys, les autoritats volen remarcar als seus ciutadans que la lluita no ha acabat. A partir d'aquest dilluns els italians poden anar a platges i piscines sense cap restricció, pròximament viatjaran entre regions i ja poden passejar amb més llibertat, prendre alguna cosa en establiments de restauració i comprar en botigues.

Però les autoritats, en concret la regió de Vènet, no volen que aquesta recuperació de llibertats suposi que els ciutadans baixin la guàrdia i augmentin de nou els contagis. És per això que van llançar un el vídeo en el qual es veu a persones bevent al carrer, traient-se la màscara, saludant-se sense respectar la distància i amb contacte físic. De fons comença a sonar el xiulet de les constants vitals i es mostra a un pacient de *coronavirus a l'hospital, per a confrontar les dues escenes i que no s'oblidi la realitat.

El vídeo es va fer viral en xarxes socials i va circular per diferents països europeus. El fort missatge que transmet va avivar la preocupació de la població per un possible rebrot, i es va compartir per xarxes a manera d'advertiment. La regió de Vènet se situa al nord-oest de la península i limita amb Àustria pel nord. Durant la pandèmia va registrar prop de 20.000 contagis i 1800 morts.

Fotograma final del vídeo que ha realitzat la regió del Vèneto.

El Vèneto italià fa viral un contundent vídeo alertant dels perills d'una desescalada sense control

tracking