Diari Més

Tecnologia

Adverteixen que els hackers s'estan centrant a atacar els telèfons mòbils

Els experts asseguren que el nombre d'atacs «s'ha disparat» des de l'inici del confinament

Imatge d'arxiu d'un telèfon mòbil

L'aplicació que l'FBI recomana que desinstal·lis del teu mòbilEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hackers estan posant en el punt de mira dels seus atacs als dispositius mòbils «perquè els tenim més descurats i, no obstant això, els usem més», segons ha afirmat la professora dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC, Helena Rifà. En un comunicat, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha explicat que, encara que el principal objectiu d'aquesta mena de delictes a la xarxa és obtenir dades bancàries de manera directa, molts altres busquen recaptar informació general del perfil dels internautes per a vendre aquestes dades privades a terceres empreses o obtenir més informació personal, per si més endavant fan atacs focalitzats.

Per això, Rifà ha insistit en la importància de vigilar els permisos que els usuaris accepten en descarregar una aplicació al dispositiu, i ha assenyalat la instal·lació d'un antivirus al mòbil com una de les maneres més efectives per a protegir-se enfront d'aquests hackers.

«Solem dir que sí a tot, i donem permisos que moltes vegades no estan relacionats amb l'aplicació que estem instal·lant, i és aquí on podem desconfiar», ha apuntat l'experta, que ha explicat que, per exemple, si «en instal·lar una aplicació de retoc fotogràfic ens demana accés al nostre servei de veu», hem de sospitar d'aquesta «incongruència».

En el context d'estat d'alarma actual, Rifà ha assegurat que el nombre d'atacs «s'ha disparat» des de l'inici del confinament, i ha afegit que els experts en ciberseguretat també han detectat que els hackers han canviat l'objectiu de les intrusions, ja que «en lloc d'anar directament dirigides a les empreses, ara van cap als usuaris finals, perquè el treball s'ha desplaçat de les companyies a les cases».

D'aquests ciberatacs que hi ha hagut durant aquests més de dos mesos i de com s'han perpetrat tractarà la primera jornada del congrés en línia UOC-Amb, que tindrà lloc el pròxim 27 de maig i en la qual participarà Rifà.

tracking