Diari Més

Successos

Ingressa a presó un lladre especialitzat en utilitzar motos sostretes per cometre estrebades

L'arrestat acumula prop de quaranta antecedents policials per delictes de la mateixa tipologia

Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra

detenció, mossosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi van detenir el 21 de maig al matí un home, de 37 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de dos robatoris violents i un robatori de furt d’ús de vehicle.

Es tracta d’un lladre amb 37 antecedents policials que s’havia especialitzat en sostreure motocicletes a la ciutat de Barcelona amb les quals després cometia estrebades de bosses de mà, principalment a dones de mitjana edat.

La investigació es va iniciar després que s’haguessin produït una sèrie de robatoris per estrebada al districte de Sarrià-Sant Gervasi amb elements coincidents com el fet que s’usava una motocicleta per dur-los a terme. A partir de les indagacions policials i del coneixement dels agents sobre els lladres que, per operativa habitual, podrien encaixar amb l’autor dels robatoris, van situar l’arrestat entre els investigats que podien estar relacionats amb els fets.

Com a resultat de la feina policial els mossos van centrar la investigació en un lladre habitual d’aquesta pràctica delictiva. El 21 de maig van poder observar com el sospitós conduïa una motocicleta que de seguida van comprovar que havia estat robada. Al cap de poca estona l’investigat va cometre una estrebada de bossa de mà a una dona al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Els mossos de seguida van tenir informació sobre l’autor dels fets que coincidia, tant pel vestuari que duia com per la motocicleta utilitzada, amb l’home que havien vist poca estona abans.

Els agents el van poder arrestar prop del seu domicili després que hagués estacionat la motocicleta en un carrer proper. Quan el van aturar duia a sobre tots els efectes personals que acabava de sostreure: un telèfon mòbil, un moneder i la bossa de mà.

Les gestions policials van acreditar que la motocicleta l’havia robat el passat mes de març a Barcelona i que el 17 de maig havia comès un altre robatori violent exactament amb el mateix modus operandi al passeig de la Bonanova. En aquella ocasió la víctima va ser una dona a la qual van haver d’operar com a conseqüència d’una caiguda provocada per l’estrebada, amb trencament de fèmur.

El detingut va passar a disposició ahir dissabte i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

La investigació continua oberta ja que l’arrestat podria estar relacionat amb altres robatoris violents comesos a Barcelona.

tracking